fredag 13. juni 2014

Bøker lest i 2014 #25 - "Paganinikontrakten" av Lars Kepler

PaganinikontraktenHVILKEN BOK? "Paganinikontrakten" av Lars Kepler 

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Fra egen bokhylle, mannen min kjøpte den for noen år tilbake.

HVA HANDLER DEN OM? En generaldirektør med ansvar for svensk våpeneksport, blir funnet hengt i sin leilighet på Østermalm. Samtidig blir en ung kvinne funnet druknet om bord på en fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Et fotografi blir bindeledd mellom de to sakene, men politimann Joona Linna må jobbe hardt for å finne andre spor som belyser de uforklarlige dødsfallene. Han får god hjelp av Saga Bauer, og sammen retter de snart oppmerksomheten mot en problemløser og yrkesmorder. Sentralt står kynisk kriminalitet i kjølvannet av internasjonal våpeneksport.Bokens tittel er inspirert av fiolinvirtuosen Paganini. Ifølge myten fikk Paganini sine evner etter å ha inngått en kontrakt med djevelen

HVA SYNS JEG? Jeg er ikke like begeistret for denne boken som jeg var for "Hypnotisøren". Plotet er bra og karakterene har jeg også sansen for, særlig Joona Linna. Men spenningsnivået når aldri de store høyder, og jeg syns boken til tider er ganske ujevn. En helt grei krim med andre ord.2 kommentarer:

  1. Jeg er heller ikke så begeistret for denne som for Hypnotisøren. Jeg datt litt av lasset etterhvert. Ellers så ødela filmen Hypnotisøren mye for meg. Jeg fikk det ikke til med han som spilte Joona Linna :-)

    SvarSlett
  2. Hmm, tror jeg heller skal gi Hypnotisøren en sjanse før denne :) Har ikke lest noe av denne forfatteren tidligere.

    - Siri

    SvarSlett