fredag 14. desember 2012

"Julebrevpikene" av Karin Bjørset Persen


Forfatter: Karin Bjørset Persen
Forlag: Silke Forlag
Utgitt: 2012
Sideantall: 287
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge. Men, samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.


Denne boken fikk jeg tilsendt fra de flotte damene i Silke Forlag tidlig i høst, men jeg har faktisk klart å spare den til desember. Jeg lovet meg selv høytidelig at denne skulle bli den første boken jeg leste denne julemåneden, og jammen klarte jeg å holde løftet mitt. Det holdt hardt når jeg leste den ene strålende bokomtalen etter den andre, og spenningen var stor da jeg første desember åpnet boken og leste den første siden. 

Jeg kan love deg at det var verdt å vente så lenge, adventstiden fikk en pangstart og boken er bare fantastisk herlig. Jeg lo og lo og lo, karakterene er bare skjønne; de er seg selv på godt og vond, og det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen i dem. Når venninnene fra lille Bjørkvik bestemmer seg for å skrive dønn ærlige julebrev får det følger de ikke kunne drømme om på forhånd. Men som i alle ekte juleeventyr ender allting godt, og jeg var nær ved å rope et rungende NEEEI da siste side var lest :)


                                                       Boken er

                                           Kjedelig                               Fantasifull
                                           Morsom                               Utfordrende
                                           Troverdig                             Forutsigbar
                                           Usannsynlig                         Velskrevet
                                           Romantisk                            Dårlig språk
                                           Trist                                     For lang
                                           Spennende                          For kort
                                           Uhyggelig                             Fantastisk  

     

15 kommentarer:

 1. Jeg tenkte du ville like denne og gledet meg til du skulle lese den, herlig at jeg fikk rett. Det er bare å glede seg for neste år kommer "Brudepikene"

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å si at det var et herlig bilde og ha en super helg Anette og jeg håper at formen er bedre. klem fra meg

   Slett
  2. Åååå, som jeg gleder meg :)

   Slett
 2. Denne har jeg klart å unnslippe i år. Jeg forstår det var en tabbe :-) Kanskje jeg rett og slett skal spare den til neste jul! En god latter er ikke å forakte! Og nå når jeg har så utrolig flott SYSTEM for neste år, så kan jeg jo bare legge den inn for DESEMBER! Jeg er imprignert ;o) Takk for at du vippet meg ned på rette siden av gjerdet! Boka noteres herved!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er såpass kjapp å lese, at du rekker det før jul Marianne ;)

   Slett
  2. Ikke fint å friste, Anja! Jeg har bok-kjøp-stopp for desember. Kun julegaver! ;o)

   Slett
 3. Leser denne nå jeg også,som årets julekalender! Får vi gleden av å lese DIN ærlige, kjærlige julebrev-variant også? Det hadde vært utrolig morsomt!!
  Så er det vel ksånn at før jul er det lov å ønske seg noe? Hva om du tok en boktema-julespesial med denne boka som inspirasjon?? Det hadde kanskje gitt oss en liten forlengelse av latteren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Boktema-julespesial høres gøy ut, men jeg er litt redd for å "forlove" meg i disse travle juletider. Vi får se...kanskje kanskje ;)

   Slett
 4. Fikk dessverre ikke med meg denne boka før jul. Men den kan da vel leses etter jul også? Eller må jeg vente til neste desember? Fredelig ettermiddag i huset her - julemusikk og tente lys. Venter kaillen hjem fra trening, og da blir det juleskinke med tilbehør. God helg!

  SvarSlett
 5. Julebrevpikene høres skikkelig artig ut. Får ta meg en tur innom biblioteket og sjekke om de har den der. Takk for det entusiastiske tipset. :)

  SvarSlett
 6. Denne har jeg alt notert meg. Veldig lyst å lese den. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Har satt den opp på ønskelista mi for jula. Dette kan være en bok man kan lese høyt fra til bekjente man ler mye sammen med. Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 8. leser den nå og syntes den er helt fantastisk :D

  SvarSlett
 9. Herlig julete bilde!
  Nå har jeg lest og hørt så mye bra om denne boken, så jeg skjønner jo at den må leses snart :)

  SvarSlett
 10. Herlig bok! Har humret og ledd meg gjennom boka den siste uka. Med jula friskt i minne er det absolutt ingen problem å lese denne boka i januar, eller februar ;) Feelgood-bok!

  SvarSlett