lørdag 31. januar 2015

Fototriss ☆


B som i BØKER så klart!! Min store, fantastiske, altoppslukende interesse ♥ 




Er bøker en del av din hverdag? 

Finn flere flotte trisser her!!



torsdag 29. januar 2015

Bøker lest i 2015 #5 "Livet i Catfish Alley" av Lynne Bryant



HVILKEN BOK? "Livet i Catfish Alley" av Lynne Bryant

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Fra egen bokhylle

HVA HANDLER DEN OM? En uønsket oppgave får uante følger Roxanne Reeves er med i en komité som arrangerer byvandring i Clarksville, Mississippi. Da hun får i oppgave å gi en omvisning i det tidligere afroamerikanske samfunnet, er hun først skeptisk. Hva i all verden kan være interessant ved det? Motstrebende går hun med på det og finner ut at hun trenger en guide. Grace Clark var i mange år lærer ved den svarte grunnskolen, og den eldre kvinnen ser seg villig til å hjelpe Roxanne dersom hun kjører henne rundt og skriver ned historiene. Grace tar henne med til Catfish Alley, til hus som er falleferdige eller borte nå, men som har så mange historier knyttet til seg. Mens Roxanne lytter til Grace, får hun øynene opp for mennesker som i alle år har vært usynlige for henne. Hun forflyttes tilbake i tid, til 1931, da en hvit manns hat mot Graces bror, Zero, førte til hendelser som forandret deres liv for alltid.

HVA SYNS JEG?  Jeg falt for boken fra første side. Den er både hjertevarm og hjerteskjærende, og den tar for seg et tema som jeg syns er utrolig viktig, og som jeg aldri blir lei av å lese om. Det som gjør at denne boken skiller seg ut fra andre bøker om samme tema er at vi iløpet av boken treffer flere fortellerstemmer. Både hovedpersonene Roxanne og Grace, og også flere av de litt perifere karakterene i boken får fortelle sin historie. På den måten blir de tragiske hendelsene belyst fra flere sider og det gir boken absolutt det lille ekstra. Anbefales!!




onsdag 28. januar 2015

Snapshots #1

Snapper du? Jeg elsker å ta bilder, så Snap-appen er midt i blinken for meg. Kjempegøy å dele små hverdagsøyeblikk med gode venner.  Her er mine fire siste snaps :)

 
På søndagsmorgenen ble det slæpp åff med "Hver gang vi møtes" og OnklP. Han er bare herlig :)


Ooops, og så en aldri så liten reprise på søndags ettermiddagen... ;)


Sjekk den flotte lyslenken jeg fikk i 40-årsgave fra min venninne Cecilie!!!


Av og til er det morsomt å få post ;)


Om du har lyst til å finne meg på Snap heter jeg anettedragonfly 


Ønsker alle en super onsdag ♥ 





tirsdag 27. januar 2015

Boken på vent :)


Ukens bok på vent fikk jeg som leseeksemplar fra forlaget i forrige uke. Jeg er kjempeglad for at serien om har kommet på norsk, og jeg gleder meg virkelig til å lese bøkene om Stephanie Plum!!


Møt den arbeidsledige Stephanie Plum: Hun er blakk, bilen er konfiskert, kjøleskapet er tomt og regningene bare hoper seg opp! I ren desperasjon tvinger hun sin fetter, kausjonsmegleren Vinnie, til å ansette henne som - av alle ting - dusørjeger! Forviklingene stiller seg raskt i kø for den ferske dusørjegeren, som ikke akkurat er vant til å måtte hanskes med sleipe og hardbarkede kriminelle. Tar hun utfordringen eller blir Stephanies første oppdrag hennes siste? "En herlig røre" er den første boken i serien om Stephanie Plum og er vittig, frisk og full av overraskelser!


Finn flere flotte smakebiter hos Beathe og Beathesbokhylle




mandag 26. januar 2015

Bokfrokost - 365 Days of Deliciousness #11



Hjemmebakt havrebrød med egg og majones
Vaniljekesam med chiafrø og pære
Isvann

"Livet i Catfish Alley" av Lynne Bryant




lørdag 24. januar 2015

Fototriss - Prikker/Prickar


Ny lørdag og ny fototriss. I dag er temaet prikker/prickar, og bare man ser seg rundt er de jo faktisk over alt!

På den fine te-lysestaken i vinduet, på kose/mys buksa og genseren jeg har på meg så ofte som jeg kan og på yndlingsskjorta jeg kjøpte i fjor ♥

 Finn flere prikker og trisser her :)






fredag 23. januar 2015

Bokbloggsjerka 23-26 januar ☆


I helgens Bokbloggsjerka spør Annika hva vi syns om baksidetekster på bøker. Leser vi dem? Hva bør være med, og hva liker vi slett ikke? 

Jeg er av dem som alltid leser baksidetekster, og som egentlig får en liten panikkfølelse av å lese en bok uten å vite hva den handler om. Teksten bør gjerne fortelle litt om hovedpersonene og handlingen uten å røpe for mye. Jeg har et par ganger lest baksidetekster som har lovet noe helt annet enn det boken egentlig inneholder, og da blir jeg skikkelig irritert. 
Noe som nesten garanterer at jeg kjøper boken, er hvis baksideteksten forteller at boken finner sted en plass jeg selv har vært. Jeg elsker å lese bøker der jeg faktisk kan kjenne igjen steder jeg selv har besøkt. 



On a cold February night in 1925, two teenage sisters, Mollie and Annemarie Kenny, escape from their home in a tiny Irish village. Their beloved mother has died and the girls have suffered shocking abuse at the hands of their doctor father. With sensitive, creative Annemarie so traumatized she can barely remember her name, Mollie decides they should make a new life for themselves and she takes her younger sister to Liverpool where they will board a ship to New York in search of safety. But the smallest, cruelest twist of fate conspires to separate the girls just as the boat is about to sail, leaving Mollie stranded in Liverpool and Annemarie at the mercy of strangers in America. The subsequent paths of their lives could not be more different. Annemarie discovers her future, her fortune, and her raison d'etre on Broadway, while Mollie, devastated by guilt and grief at the loss of her sister, eventually carves out a life of family and hearth and home in Liverpool, a city of warmth and humor that she grows to love. As the 1920s make way for the Depression and the edgy 1930s, the coming of another war looms. The Second World War will separate many more people from their loved ones, but, as Mollie sees in the cheerful, stoical camaraderie of blitzed Liverpool, it can also bring people together.

Dette er et eksempel på en bok jeg falt for, fordi den finner sted i min favorittby Liverpool. Flere av stedene i boken har jeg selv vært, og historien var i tillegg utrolig bra. Anbefales :)




onsdag 21. januar 2015

Bøker lest i 2015 #4 "De syv søstre" av Lucinda Riley



HVILKEN BOK? "De syv søstre" av Lucinda Riley.

HVOR HAR JEG FÅTT DEN?  Leseeksemplar fra forlaget, Cappelen Damm.

HVA HANDLER DEN OM?  

Fremtiden deres står skrevet i stjernene
Maia D'Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død.
Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.
I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.
I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

HVA SYNS JEG? I starten av boken syns jeg det var litt vanskelig å samle alle trådene, og samtidig som det var en del logiske brister var det hele skrevet på en slik måte at jeg følte meg en smule distansert fra historien.  Men etterhvert ble jeg fanget av skjebnen til hovedpersonens oldemor, og tilbakeblikkene var utrolig godt fortalt. Jeg syns boken ble bedre og bedre etter hvert, og gleder meg til fortsettelsen!



tirsdag 20. januar 2015

Boken på vent :)


Ukens bok på vent er hos meg Jon Michelets bok "En sjøens helt - Skytteren". Jeg ble utrolig begeistret for bok nummer en i denne serien, og har egentlig lyst til å begynne på "Skytteren" med en gang, men jeg tror istedet jeg skal spare den til påske. Da blir det mange, forhåpentligvis deilige, påskedager der jeg kan lese, lese & lese :)


19-åringen Halvor Skramstad har vært med på en dramatisk livbåtseilas etter at "m/s Tomar" av Tønsberg ble torpedert ved Island. Høsten 1940 blir han tilbudt hyre som lettmatros på et av verdens største tankskip, 16 000-tonneren "m/t Iberia" av Oslo. Halvor vet at skuta frakter flybensin, en last like farlig som ammunisjon. Og han vet at Storbritannia desperat trenger bensinen for å holde flyene til Royal Air Force på vingene. Han blir en av de norske tankbåtsjøfolkene som er med på å spille en verdenshistorisk rolle i kampen mot Hitler-Tyskland, i en avgjørende fase av The Battle of Britain. På havet venter mektige fiender: Det tyske ubåtvåpenet, tyske bombefly, tunge kryssere og dødbringende miner. I Liverpool venter, kanskje?, irske Muriel Shannon på Halvor, som elsker henne.

Finn flere flotte bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle!





søndag 18. januar 2015

Smakebit på søndag - Bøker lest i 2015 #3 "Hammerkoden" av Øyvind Hammer


Ukens smakebit kommer fra en bok jeg nettopp ble ferdig å lese. "Hammerkoden" av Øyvind Hammer er gitt ut av Schibsted, og jeg fikk låne den som leseeksemplar på jobb. Egentlig skulle jeg bare kikke litt i den, men ble fanget med en gang. 
Øyvind Hammer en av Norges største motivatorer og har blandt annet jobbet med skiskytter Ole Einar Bjørndalen. Han gir oss i denne boken flere verktøy til å mestre hverdagen bedre, nå målene vi har satt oss og ikke minst overkomme frykt. 
Jeg har hatt mange aha-opplevelser underveis i boken, og smakebitene er noe jeg kommer til å ta med meg videre i livet. 


Øyvind Hammer er mannen som har motivert Ole Einar Bjørndalen til å bli verdens beste skiskytter. Selv innså han at han ikke eide disiplin, så han tok sort belte i karate på ett år. Han hatet å fryse, så han gikk Grønland på tvers. I denne boken hjelper Øyvind Hammer deg med å sette hårete mål - og nå dem! Forordet er skrevet av Ole Einar Bjørndalen.

"Du kan irritere deg over at rosebusker har torner, eller glede deg over at tornebusker har roser"

"Hvis du ikke setter av tid til å trene når du er ung, må du sette av tid til å være syk når du blir gammel"


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.





fredag 16. januar 2015

Bokbloggsjerka 16-19 januar


I ukens bokbloggsjerka spør Annika følgende:
När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Jeg var ca 5 år da jeg lærte meg å lese og ble fort glad i både Donald/Kalle Anka- blader og barnebøker som mamma kjøpte til meg. Etter hvert slukte jeg både bøkene om Detektiv Nancy Drew - og Hardyguttene, og på ungdomsskolen var Anne fra Bjørkely den store heltinnen. 
På videregående hoppet jeg over til de romantiske Stjerneromanene, og da May Grethe Lerum kom med sin serie om Livets døtre fikk jeg virkelig sansen for denne type bøker. 
Vendepunktet kom vel egentlig da jeg flyttet bort et år for å gå på skole. Der ble jeg kjent med ei jente som var minst like glad i bøker som meg, og hun viste meg veien inn i den skjønnlitterære verdenen. Der har jeg blitt siden, og bøker er det samme
  som oksygen for meg; jeg må ha dem for å leve ♥

Jeg elsker følelsen av å ha en ny bok mellom hendene, bla i den og kjenne lukten av den. Bli oppslukt av historien, bli kjent med karakterene og å savne dem når boken er ferdiglest. Noen bøker blir fort glemt, andre bærer jeg i hjertet for alltid♥



torsdag 15. januar 2015

Bokfrokost - 365 Days of Deliciousness #10


Dette var frokosten min på søndag. Mens ruskeværet gjorde sitt ute, satt jeg inne og koste meg med havregrøt, ny bok og yndlingstøflene. 

Hva er din yndlingsfrokost?


onsdag 14. januar 2015

Bokbilde :)



Det er vel meg, det da.... ;)

Ønsker alle en strålende fin dag☆



tirsdag 13. januar 2015

Boken på vent


Ukens bok på vent har jeg fått tilsendt fra Cappelen Damm og tittelen gjør at jeg lengter til at det skal bli sol og sommer. Her har vi nemlig en ordentlig snøstorm og vi har allerede hatt ett strømbrudd. Nå skynder jeg meg og lager et innlegg på bloggen før strømmen evt går igjen ;)



Et gammelt gods, et brev fra fortiden, en hemmelighet i det ukjente.
Diana Wagenbachs ekteskap ligger i grus når hun plutselig må ta seg av sin kjære, engelske tantes dødsbo. Som en siste hilsen til Diana har tanten bedt henne kaste lys over en godt bevart familiehemmelighet. Diana følger sporene tanten har etterlatt henne i praktfulle Tremayne House, og oppdager hittil ukjente ting om sine forfedre.
Sporene fra fortiden tar henne helt til den andre siden av kloden og til et eksotisk landskap på Sri Lanka. Der finner hun en bittersøt spådom som forandret familiens skjebne for alltid, en forbudt kjærlighet som aldri tok slutt, og sin egen skjebne …


Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle!





mandag 12. januar 2015

Bokbloggsjerka 9-12 januar


Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?

Dette er spørsmålet hos Annika denne helgen, og her har jeg mange tips å komme med. I fjor var nemlig året jeg virkelig ble hekta på tv-serier, og de fleste av dem kommer jeg til å følge med på i år også.


Favoritten akkurat nå er Downton Abbey som jeg akkurat har begynt å se. Jeg har kommet til siste episode i sesong 2 og er helt hekta  ♥ 



Suits er en annen favoritt, og her har jeg sett alle episodene som har kommet ut. Nå venter jeg bare på de neste episodene som kommer fra slutten av denne måneden - jippi :)


Tv-serien Outlander, som er basert på Diana Gabaldons bøker, er helt fantastisk og her venter jeg også på nye episoder. 4 april er datoen :)


Gjengen i How I met your Mother er jo bare helt rå, og jeg ler meg i filler av hver eneste episode :)


Parenthood må være den beste serien jeg noen gang har sett, og jeg tror jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg ikke har grått av episodene. For et par dager siden gikk den aller aller siste episoden i USA og jeg kommer til å vente så lenge jeg kan med å se den.....så uendelig trist at den er ferdig ♥ 

Dette er mine favorittserier og de episodene jeg ikke finner på Netflix ser jeg her.

Har du noen favoritter?