tirsdag 25. november 2014

Boken på vent :)


Ukens bok på vent kjøpte jeg for en måneds tid siden, da vi var på langweekend i Liverpool.  Syns alltid det er så gøy å kjøpe med meg en bok når vi er ute og reiser. Jeg har alltid vært stor fan av Sophie Kinsellas bøker, og gleder meg veldig til å lese den aller siste boken om Becky Bloomwood, "Shopaholic to the stars". Har lest en del ymse omtaler om boken til nå, og er spent på om den treffer meg, eller om det rett og slett blir for mye av det gode!?


Becky Brandon (nee Bloomwood) is in Hollywood ! It's as if all her life has been leading to this moment. She's hanging out with the stars ...or at least she will be, when she finally gets to meet movie superstar Sage Seymour, whom husband Luke is now managing. There's so much to see and do! And getting Minnie through the hurdles for her A-list Hollywood pre-school will require some ...er ...help. Becky sets her heart on a new career - she's going to be a celebrity stylist . Red carpet, here she comes! But Becky soon finds it's tough in Tinseltown. Luckily her best friend Suze comes over to keep her company, and together they embark on the Hollywood insider trail But somehow ...things aren't quite working out as they'd hoped. Then Becky's big chance comes, and it's an opportunity that money can't buy. But will it cost her too much?


Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle! 





mandag 24. november 2014

Bøker lest i 2014 #48 "Los Peregrinos" av Cecilia Samartin



HVILKEN BOK? "Los Peregrinos" av Cecilia Samartin

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar på jobb

HVA HANDLER DEN OM? 

Jamilet ligger på sykehus i Santiago de Compostela etter en dramatisk brann. Kvelden før ble hennes bestefar, Señor Peregrino, skutt. I sykeværelset forteller Rosa, bestemoren Jamilet så lenge har lett etter, legenden om Faridoon og Florica. Den mauriske prinsen Faridoon bortfører en spansk bondejente til palasset Alhambra fordi han mener hun er Den Blå Rosen og utvalgt til en helt spesiell oppgave. I Alhambra venter Zoraya, den onde kvinnen ingen kjenner opphavet til. 
Legenden forteller den avgjørende kamp mellom ondt og godt, gir det endelige svaret på hvorfor Jamilet bærer på det store fødselsmerke, og hva merket betyr. I denne romanen oppklares alle livsmysteriene til Jamilet.

HVA SYNS JEG? Det er lang tid siden jeg leste den forrige boken i denne trilogien, men kom fort inn i historien igjen. Det ble et hyggelig gjensyn med karakterene, og begynnelsen på boken var svært lovende.  Dessverre ble det hele etter hvert rett og slett kjedelig, og forfatterens historie i historen fungerte ikke for meg. Jeg skulle virkelig ønske at jeg likte boken like godt som de forrige, men for meg ble den for ujevn.




søndag 23. november 2014

Smakebit på Søndag - Bøker lest i 2014 #47 "Sølvbåndet 1 Ut og søke tjeneste" av Martine Strømsnes


I dag kommer smakebiten fra en bok jeg nettopp er ferdig med å lese. I likhet med Mari syns jeg det er greitt med bøker som er lettleste innimellom, og siden jeg har mursteienen "Skogsmatrosen" av Jon Michelet med meg over alt, har "Sølvbåndet" ligget på nattbordet de siste dagene. Dette er bok nummer en i en serie skrevet av Martine Strømsnes, som vant Norske Seriers manuskonkurranse i 2012. Jeg har nettopp begynt å abonnere på serien, og likte den veldig godt. Jeg syns historien er både spennende og troverdig, og liker godt persongalleriet i boken. Jeg anbefaler den absolutt hvis du er på utkikk etter en ny serie å følge med på :)


Maiken Madssen drømmer om «malmbanen» som bygges i Ofoten, og slynger seg som et sølvbånd gjennom fjellheimen.
Victoriahavn, 1899. Søsteren til Maiken har dratt hjemmefra for å arbeide ved det nye jernbaneanlegget ved svenskegrensen. Selv er hun oppsatt på å reise etter, men foreldrene vil ikke at yngstedatteren skal bli kokke for de grovbarkede rallarene. De ønsker at Maiken skal gifte seg med prestestudenten Daniel Ingstad, som har et godt øye til henne. Under forlovelsestiden kan hun tjene i prestegården, som er langt bedre enn et liv blant jernbaneslusker i villmarken.
"Brakka hadde trengt en grundig rengjøring, og mye av rallerenes arbeidstøy måtte vaskes. Maiken hadde brukt hele formiddagen på å skrubbe hver eneste krik og krok av stua og litj-kammerset. Hun hadde fått unna litt av klesvasken de tidligere dagene, men det var fortsatt noe som gjensto. Klærne til mannfolkene ble fort skitne, men de klaget ikke. Lompen trengte ikke å vaskes før den "sto av seg selv", hadde Kolbjørn hevdet. Maiken fnyste ved tanken, men måtte smile."


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten!




lørdag 22. november 2014

søndag 16. november 2014

Smakebit på Søndag :)


For en deilig søndag! Stille i huset mens alle de andre sover, isblå himmel når jeg kikker ut vinduet og en murstein av en bok ved siden av meg, som jeg har store vanskeligheter med å legge fra meg. Love it!!! :)

For et par uker siden falt jeg nemlig for fristelsen og kjøpte de to første bøkene i "En sjøens helt"-serien av Jon Michelet. Skrekkelig mange fristelser når man jobber i bokhandel, forresten! Jeg var litt usikker på om dette var helt i min gate, men da jeg begynte å lese var jeg helt solgt. Nå har jeg kommet til side 239 og alle andre bøker må vike foreløpig!


18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip og med stadig tyngre bører på sine unge skuldre. 

"Granli og jeg hadde en prat ved treerluka i dag. Granli sa noe klokt: Tyskerne triumferer nå. Men et folk som okkuperer andre folk og herser med dem, kan aldri oppnå varig lykke gjennom slike handlinger. Det blir som å holde varmen ved å pisse i buksa. Det tyskerne nå gjør, er at de pisser som bare faen i sine Lederhosen. Akkurat nå varmer det godt, men en eller annen gang vil de tyske lærbuksene fryse til is. Tyskerne, som nå fryder seg over Hitlers seiersmarsjer, vil komme til å lide og angre på at de valgte seg nazister til ledere. "

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten!





lørdag 15. november 2014

Fototriss - På marken


Temaet for Fototrissen denne uken er "På marken", det er jo så utrolig mye vakkert å se ute. Mine favoritter i uken som gikk er rognebær og nyper på trærne som vokser opp fra marken ;)




I dag er det frilørdag, og vi skal ikke gjøre noe annet enn å bare kose oss! Håper du gjør det samme :)

Finn flere flotte trisser her.




onsdag 12. november 2014

Bøker lest i 2014 #47 "Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting




HVILKEN BOK? "Svøm med den som drukner" av Lars Mytting

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar fra jobb

HVA HANDLER DEN OM? 

Høsten 1971 blir et kjærestepar funnet omkommet i Frankrike, på en avstengt, skogbevokst slagmark fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp på et helt annet sted i Frankrike. Ingen vet hvor Edvard har vært, og han vokser opp på en fjellgård i Gudbrandsdalen sammen med sin tause bestefar. Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager? Og hvem har, til bestefarens begravelse, sendt dem et praktstykke av en kiste, snekret i et treverk ingen har sett make til? 

Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 30-tallets Paris. 

HVA SYNS JEG? Jeg leste en gang et vakkert dikt som sluttet med "ingen ord kan yte deg rettferdighet", og akkurat slik føler jeg det overfor denne boken. Den var fantastisk vakker og overveldende, og jeg mistet nesten pusten av setningene og avsnittene som tilsammen fikk meg til å se alt så mye klarere. Aha-opplevelsene sto i kø, og gråten lå på lur. Jeg kunne ikke vente med å lese mer, men kjente hele tiden på panikken ved tanken på å bli ferdig med boken. 
Vær så snill...gå ikke glipp av denne!!!




tirsdag 4. november 2014

Boken på vent :)


Denne ukens bok på vent kjøpte jeg da vi var i Stockholm i september. Jeg er stor fan av Katerina Janouch´ serie om jordmoren Cecilia, og nå står den syvende boken i serien, "Blodssystrar", for tur!



Cecilia står på egna ben efter skilsmässan. Under en dramatisk förlossning på sjukhuset där hon jobbar avlider en ung mamma och hennes baby. I medierna rasar en hätsk debatt om vårdbesparingar och Cecilia kontaktas av den bortgångna kvinnans fästman. Hon är helt oförberedd på vad som sedan sker.
En ung gravid kvinna hittas medvetslös under en gångbro och Cecilia engagerar sig i fallet – med fara för sitt liv – samtidigt som hon försöker finnas till hands för sin egen familj.

I dag er det blå himmel og kaldt ute, og jeg står straks på farten til å dra på jobb. I dag skal jeg jobbe på Nille og vi er i full gang med å lage julebutikken ferdig. Full fart og veldig spennende. 
Ønsker alle en flott tirsdag, og flere smakebiter finner du hos Beathe og Beathesbokhylle :)







søndag 2. november 2014

Smakebit på Søndag - Bøker lest i 2014 #46 "Sudden death" av Anne Holt og Even Holt


Smakebiten i dag kommer fra en bok jeg ble ferdig med å lese i går. "Sudden Death" fikk jeg med meg som leseeksemplar fra jobb, og tok den med på fotballtur til Liverpool forrige helg. De siste bøkene jeg har lest av Anne Holt har jeg ikke vært superbegeistret for, så jeg var ganske spent. 
Jeg bare elsker å lese når jeg er ute og flyr. Ingen forstyrrelser og jeg kan la meg oppsluke av boken fullt og helt. Og det var nettopp det som skjedde denne gangen. "Sudden death" var utrolig fengende og temaet var både spennende og interessant. Slutten var kanskje litt langsom for min smak, men ut fra sammenhengen var den allikevel helt innafor.  Anbefales :)



En ny, forrykende thriller om Sara Zuckerman, i en verden der penger er makt og fotballspillerne brikker for eierne. Det er Champions League-finale på Wembley Stadion, og hjertelegen Sara Zuckerman er til stede. Idet dommeren blåser av kampen, er det bare Sara som oppdager spilleren som segner sammen på banen. 600 millioner TV-seere blir vitner til at hennes resolutte inngripen berger livet til spilleren. Saras nyvunne berømmelse fører til et møte med finansmogulen Najib Aysha, eier av Premier League-klubben Notting Hill. Men møtet mellom de to skal vise seg å bli skjebnesvangert. For dem begge.

"Flere kunne komme til å dø.
Ola Farmen bladde febrilsk i papirenen han nettopp hadde tatt en utskrift av. Han hadde sammenholdt dem med dokumentene han med stadig større engstelse hadde gransket de siste ukene. 
Hendene skalv da han forsøkte å samle papirene i én bunke og stikke dem inn i et plastcover. Det prikket i huden, og han forsøkte å tvinge frem spytt i den knusktørre munnen ved å smatte."


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten!




lørdag 1. november 2014

Fototriss - Ljus & Mörker


Forrige helg reiste vi til Liverpool, og hadde et helt fantastisk opphold med alt fra fotballkamp (selvfølgelig) til shopping og god mat. Den siste kvelden var vi på en restaurant kalt Alma De Cuba, som opprinnelig var en gammel kirke, og det ble en mektig opplevelse. Både fordi maten var så utrolig god, og fordi restauranten var så utrolig vakker med en perfekt harmoni mellom lys og mørke. 



Hvis du noen gang reiser til Liverpool du bare besøke denne restauranten :)

Finn flere flotte fototrisser her.