mandag 28. juli 2014

It's Monday - What are you reading?

2a


This summer has been the best anyone can remember, weeks and weeks of sun and warm winds, and it's absolutely wonderful. This is why things have been so quiet here on my blog; I've been outside enjoying the sun :) Here in the northern part of Norway we have daylight 24hrs a day from the end of May to the beginning of August, and this photo was taken at one in the morning when the beautiful pink moon companied our famous mountain, Torghatten.

TangledNew York-bekjennelser

"Tangled" by Emma Chase is the book I'm reading right now. In Norwegian it's called "New York bekjennelser". I've only read a couple of chapters, but so far I'm not really that impressed... I hope it gets better after reading a bit.




torsdag 10. juli 2014

Bøker lest i 2014 #29 "Kom hjem" av Julie Kibler

Kom hjem


HVILKEN BOK? "Kom hjem" av Julie Kibler

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar fra forlaget

HVA HANDLER DEN OM? 89 år gamle Isabelle ber sin unge frisør Dorrie om en tjeneste. En stor tjeneste. Isabelle vil at Dorrie skal legge alt til side og kjøre henne fra Texas til en begravelse i Cincinnati. Det er en lang reise, men Isabelle gir ingen nærmere forklaring. Bare at de må dra neste dag.Dorrie er svart og enslig mor i 30-årene. Hun sliter med forholdet til en ny kjæreste og tenåringssønnen byr stadig på utfordringer. Hvorfor ønsker Isabelle å ha henne med på turen? Til tross for at hun ikke får vite noe mer, bestemmer Dorrie seg for å bli med.I løpet av den lange reisen avdekker Isabelle sannheten om sin fortid. Kanskje kan historien om hennes første og største kjærlighet hjelpe Dorrie til å finne ut av sitt eget liv.

HVA SYNS JEG? En utrolig vakker bok, der vi får ta del i både Isabelle og Dorries del av historien. De forteller begge om sin fortid, og hva de opplever på reisen til Cincinatti. Jeg likte spesielt godt å lese om da Isabelle vokste opp på tredvetallet, og hvordan hun traff sin kjære Robert. En bok jeg gjerne anbefaler. Jeg liker forøvrig ikke omslaget, og syns ikke det yter boken rettferdighet i det hele tatt!


tirsdag 8. juli 2014

Bokfrokost #34


Kirkegårdsboken og knekkebrød med mozarella og tomat er en knall kombinasjon på en tirsdagsmorgen. Solen glimrer med sitt fravær i dag, faktisk, og når temperaturen faller fra 30C til 15C kjennes det ganske kaldt ut ute. Vi satser på at solen jager "overskyene" vekk iløpet av dagen. 
Jeg skal benytte sjansen til å ordne litt i huset i dag, helt utrolig hvor mye man roter inne mens man nyter solen ute ;)  Og litt senere i dag skal jeg hente den nye linsen jeg har kjøpt til speilrefleksen. Hurra som jeg gleder meg :)

Ha en strålende dag, klem fra


søndag 6. juli 2014

Smakebit på Søndag - Fototriss



Vi er i lykkerus her nord med lovnad om opp til 30 varmegrader iløpet av dagen. I dag slår jeg ihop mine to søndagsfavoritter; Fototriss og Smakebit på Søndag, og gir dere en smakebit på hva jeg leser akkurat nå pluss at jeg viser dere hvordan det ser ut her hvor jeg er :)




I går hadde vi også en nydelig dag, og tilbrakte mange timer på Torghatten Camping der vi nøt solen og barna badet. Vi blir nok å ta turen dit i dag også. Vi avsluttet dagen med å se den fantastisk spennende fotballkampen mellom Nederland og Costa Rica - heiet selvfølgelig på sistnevnte- og fikk med oss da den vakre hurtigruta gled gjennom sundet rundt klokka ett i natt. 
Natten var tropisk og det har nok ikke vært under 20 grader, det kjentes. Godt å stå opp til 23 grader i skyggen og sette seg rett ut i solen for å lese litt i en fantastisk god bok. Her kommer en liten smakebit fra Neil Gaimans "Kirkegårdsboken".

"På hver eneste kirkegård tilhører én gravstein ghûlene. Vandrer du lenge nok omkring på en hvilken som helst kirkegård, så finner du den - skjoldet, med sprukken eller knust stein, omgitt av pjusket gress eller frodig ugress, og en følelse, når man kommer bort til den, av noe forlatt. Og den er kanskje kaldere enn de andre gravsteinene, og navnet på steinen er nesten alltid umulig å lese. Hvis det står en statue på graven, er den hodeløs eller så skabbete av sopp og lav at den selv ser ut som en soppvekst. Hvis en eneste grav på kirkegården ser ut som et naturlig offer for simpelt hærverk, er det ghûlporten. Hvis graven gir deg lyst til å være et annet sted, er det ghûlporten.
Det var en på kirkegården til Bod.
Det er en på hver eneste kirkegård.

Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

Ønsker alle en strålende dag :)





fredag 4. juli 2014

SkyWatchFriday :)


A wonderful sunset is laying it's vail around the mountain Torghatten in Brønnøysund, Norway. 
This photo was taken last saturday night, and in the summertime it doesn't get darker than this where I live in the northern part of Norway. 
I love it