fredag 28. februar 2014

Hurra for helg :)




Bibliotek-kroken har fått en liten makeover, og her har jeg tenkt å tilbringe en stor del av frihelgen :) Med bøttevis av te og den nettopp påbegynte boken min, tror jeg det blir en toppers helg!! Og holder været seg så blir det nok en liten fjelltur også. 

Deilig å være tilbake i skikkelig bloggmodus, ha en strålende fredda alle sammen :)



torsdag 27. februar 2014

Bøker lest i 2014 #7 "Djevelanger" av Frode Granhus



HVILKEN BOK? "Djevelanger" av Frode Granhus

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar fra Schibsted

HVA HANDLER DEN OM? Den uforutsigbare nordnorske naturen danner igjen bakteppe for en uhyggelig god intrige med etterforsker Rino Carlsen i hovedrollen.
Det er sommer i Bodø. Lille Ida vinker til moren sin og hopper glad og fornøyd av gårde etter middag for å plukke blomster - men hun kommer aldri inn igjen. Regnet lar vente på seg, og varmen er i ferd med å tørke ut tjernet Emilie Sande stadig søker til. Vannstanden synker, og hennes fortvilelse øker. For noe ligger skjult under vannoverflaten. Noe hun for all del ikke ønsker at skal komme opp i dagen.
På politihuset i Bodø er det også varmt - og hett, vil noen mene. Guro Hammer, det nyeste tilskuddet til etterforskningsgruppa, setter følelsene i sving hos enkelte av sine mannlige kolleger. Da beskjeden om bortføringen av en liten jente kommer, passer Rino Carlsen på å få saken - sammen med Guro.

HVA SYNS JEG? Nok en forrykende krim fra Frode Granhus. Selv om plotet kanskje er litt for finurlig for min smak, er boken så velskrevet og spennende at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Forfatteren tar det nordnorske helt på kornet; hverdagslivet, naturen, folkene og kombinert med etterforskeren Rino Carlsen - som jeg forøvrig har stor sans for - og den dystre stemningen i boken, er dette en perfekt match! 



onsdag 26. februar 2014

Wishlist Wednesday :)


On my wishlist this week is a book by one of my favourit writers, Sarah Addison Allen. I just love to get lost in her world of magic, hopes and dreams, and I know this book will find it's way to my mailbox very soon ;)


The first time Eby Pim saw Lost Lake, it was on a postcard, half a life ago. Now it's about to slip into Eby's past. Her husband George is long passed away and most of her demanding extended family are gone. All that's left is a once-charming collection of lakeside cabins succumbing to the Southern Georgia heat and an assortment of faithful misfits drawn back to Lost Lake year after year by their own unspoken dreams and desires. It's a lot, but not enough to keep Eby from relinquishing Lost Lake to a developer with cash in hand, and calling this her final summer at the lake. Until one last chance at family knocks on her door.


Visit Pen to Paper and find more Wishlist Wednesday-books :)



tirsdag 25. februar 2014

Boken på vent :)



En av de mange bøkene på vent i bokhylla mi er denne; Redeeming Vows av Catherine Bybee. Ordentlig cheesy cover, men handlingen i boka er om tidsreiser, og mer skal det ikke til før jeg er solgt. Er spent på om dette er en godbit, eller om det er et bomkjøp ;)

For her own safety, modern day, single mom, Lizzy McAllister is forced to bow to the medieval men who surround her when she's thrust back in time to the sixteenth century against her will. When Lizzy finds herself trapped in time with Fin, the one man she finds both irresistible and maddening, she agrees to combine forces with him to rid Scotland of the evil witch, Grainna. Finlay MacCoinnich's attraction to Lizzy sizzles the very air they breathe. Tearing down the solid walls the woman has built around her won't be easy, but he's willing to do anything to keep her by his side. When a spell cast by their deadliest foe throws them forward in time, will they manage to find their way back in time to save their family from peril? And will Lizzy willingly stay in his time, or abandon him altogether?


Finn flere ventende bøker hos Beathe og Beathesbokhylle :)



søndag 23. februar 2014

Smakebit på søndag - "Mørketid" av Salmund Kyvik


Ukens smakebit kommer fra en bok jeg ble ferdig med å lese akkurat nå! Det er lenge siden jeg leste romanserier, men på torsdag kom jeg over en bok da jeg var på butikken og handlet. Den hadde et innbydende omslag og handlingen virket interessant. "Mørketid - Uskyld for fall" havnet i handlekurven, og jeg har storkost meg disse tre dagene fra jeg begynte å lese!


Familien Henriksen fra Bekkelaget i Oslo er en vanlig familie som lever i en uvanlig tid. Journalistfaren Frode, den hjemmeværende Marianne og de tre halvvoksne barna tar ulike valg som får store konsekvenser både under og etter krigen.Derfor blir ikke 9. april bare en skjebnedag for Norge, men også en skjebnedag for familien Henriksen. Etter denne dagen blir ingenting som før.

Jeg syns boken er utrolig velskrevet, og handlingen er både troverdig og spennende. Det jeg liker aller best er at handlingen begynner et års tid før andre verdenskrig bryter ut, og at den viser at ikke alt er bare svart/hvitt, men at det også fantes gråsoner i denne vanskelige tiden. 


"Lange rekker med uniformerte menn vokste fram, jernskodde hæler smalt taktfast i brostein. En tilsynelatende endeløs strøm av soldater med lange frakker og stålhjelmer på hodet. En av tilskuerne hevet den høyre armen i stram nazihilsen mot soldatene.
     Hilde grep fatt i hånden til Tor og klamret seg til den.
     – Er de tyskere? spurte hun med et fortvilet håp om at han skulle si nei. Enda hun visste svaret så altfor godt."


Finn flere smakebiter hos Mari og Smakebit på Søndag :)








lørdag 22. februar 2014

Nytt i hylla :)



Bokpakker er bestandig gøy å få, og disse tre bøkene har jeg vært så heldig å få tilsendt fra Schibsted og Juritzen forlag. 
Nå blir utfordringen å finne ut hvilken bok jeg skal lese først, de virker utrolig spennende alle tre!


Ridderkorset; kriminalroman

2010. På kort tid får politiet i Fjellberghavn melding om en drept treåring, en vekter myrdet på jobb og en naken kvinne liggende død på et skjær.

Politioverbetjent Cecilie Hopen og hennes overordnede, Marte Mellingen, utfordres til det ytterste når sporene peker mot en norsk topp-politiker. Samtidig får Cecilies samboer, vekterfirmaets eier, mistanken rettet mot seg fra en annen etterforsker. Selv den sykmeldte politisjefen Ole Vik må trå til i en sak som stadig vokser. For hendelsene i Fjellberghavn er bare forspillet, et ledd i en større plan.


Djevelanger

Det er sommer i Bodø. Lille Ida vinker til moren sin og hopper glad og fornøyd av gårde etter middag for å plukke blomster - men hun kommer aldri inn igjen. Regnet lar vente på seg, og varmen er i ferd med å tørke ut tjernet Emilie Sande stadig søker til. Vannstanden synker, og hennes fortvilelse øker. For noe ligger skjult under vannoverflaten. Noe hun for all del ikke ønsker at skal komme opp i dagen.

På politihuset i Bodø er det også varmt - og hett, vil noen mene. Guro Hammer, det nyeste tilskuddet til etterforskningsgruppa, setter følelsene i sving hos enkelte av sine mannlige kolleger. Da beskjeden om bortføringen av en liten jente kommer, passer Rino Carlsen på å få saken - sammen med Guro.


Fangen på celle nr. 17

Ida S. Skjelbakken er en ung og vakker kunststudent. Verden ligger for hennes føtter. Alt er mulig. Hun møter kubanske Julio, og sammen åpner de en skyteskole i Miami. Det går veldig bra - en stund. En søndagsmorgen dundrer det på døren. Ida blir arrestert - siktet for identitetstyveri og ulovlig våpenbesittelse. Hun blir satt i varetekt på ubestemt tid.

En inspirerende og tankevekkende bok om Ida S. Skjelbakkens opphold i et amerikansk fengsel. Hun griper den unike muligheten til å gi slipp på alle materielle goder og til å utforske sin kreative side. Hvor utrolig det enn kan virke, klarer hun å få noe verdifullt ut av situasjonen og blir etter hvert en god støtte for de andre fangene.



Ha en herlig lørdag, klem fra


fredag 21. februar 2014

Bøker lest i 2014 #5 "Jordmoren fra Venezia" av Roberta Rich


HVILKEN BOK? "Jordmoren fra Venezia" av Roberta Rich

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar fra Juritzen Forlag

HVA HANDLER DEN OM? Hannah Levi er kjent over hele byen som en dyktig jordmor. Når en kristen greve banker på døren hennes, i den jødiske gettoen og trygler om hjelp for sin fødende kone som holder på å dø, er Hannah tvunget til å ta en vanskelig avgjørelse. Ikke bare er det forbudt for jøder å gi medisinsk behandling til kristne, det straffes også med tortur og døden. Men hun vet at med den enorme pengesummen som greven tilbyr henne kan hun kjøpe fri sin ektemann, Isaac, som har blitt solgt som slave på Malta. Kan hun redde moren og kan hun redde det lille barnet som skal bli arvingen til greven? Og kan hun redde seg selv og Isaac og deres fremtid uten å fare for livet til alle i gettoen?

HVA SYNS JEG? Boken om den jødiske jordmoren, Hannah, i 1500-tallets Italia er både spennende og underholdende. Den har godt språk og fargerike karakterer, samtidig som den er veldig lite forutsigbar. Jeg kunne gjerne tenke meg å vite mer om hva som skjer med Hannah og Isaac, og kommer derfor garantert til å lese boken "The Harem Midwife" som blant annet handler om Hannahs virke som jordmor i Konstantinopel. 



torsdag 20. februar 2014

Fullkommen Leselykke #1


Fullkommen leselykke trenger ikke bestandig dreie seg om bøker.
Et lekkert blad full av deilige oppskrifter, glade bilder og herlige baketips gir dagen det lille ekstra!

Jeg er ingen ekspert på kjøkkenet, og den bakeglade elleveåringen min - som forøvrig lager verdens beste pannekaker - påstår hardnakket at jeg er istand til å svi VANN. Men når jeg krøller meg opp i sofaen med siste nummer av bake blir jeg plutselig verdensmester i tertebaking og brødbaking. Jeg tryller frem både konfekt og sjokoladefondanter og imponerer alle ;)  Og en dag skal det skje i virkeligheten også!! Til helga, kanskje.......


Ha en herlig dag, klem fra



tirsdag 18. februar 2014

Boken på vent :)



Jeg har herved bestemt meg for å ta en pause fra bloggpausen min, he he, og ingenting er vel bedre enn å starte med friskt mot og være med på Beathes "Boken på vent" :)

Disse to bokskattene står nå på vent i bokhylla mi, og jeg gleder meg bare SÅ til å sette igang med lesingen. I går var jeg nemlig på Mammutsalg, og som alltid fant jeg meg bare bøker til full pris (flaks at morsdagsgaven min var et gavekort på Ark ;).  Som blodfan av Jussi var "Alfabethuset" et selvfølgelig valg, og "Sølvstjernen" av Jeannette Walls har jeg også ønsket meg lenge. Boksen på bildet kjøpte jeg også; en aldeles nydelig samling te i fire smaker. Yummy :)


Ønsker alle en herlig dag, klem fra


mandag 17. februar 2014

It's Monday - What are you reading?

2a

IN MY BAG

The Midwife of Venice

Hannah Levi is renowned throughout Venice for her gift at coaxing reluctant babies from their mothers using her secret "birthing spoons." When a count implores her to attend his dying wife and save their unborn son, she is torn. A Papal edict forbids Jews from rendering medical treatment to Christians, but his payment is enough to ransom her husband Isaac, who has been captured at sea. Can she refuse her duty to a woman who is suffering? Hannah's choice entangles her in a treacherous family rivalry that endangers the child and threatens her voyage to Malta, where Isaac, believing her dead in the plague, is preparing to buy his passage to a new life. 


ON MY PHONE

Bad Girls

They met in rehab - but some of them had rather more therapy than they bargained for. Supermodel Amber Peters should have the world at her feet. But her secret addiction has led her down a dangerous path. Lap dancer Skye Ellwood is desperate to get out of the life she's living, but has no idea how - until a client makes her an unusual proposition. Following an ultimatum from his fiance, A-list movie star Joe Jeffreys is finally heading to rehab to sort out his sex addiction - and save his squeaky-clean image. Spoiled daughter of a legendary rock god, Petal Gold is convinced she's a huge star in waiting, and she'll trample on anyone she thinks is standing in her way. Passion, jealousy, betrayal, revenge and scandal: during their tumultuous thirty days at Cascabel clinic, the lives of Amber, Skye, Joe and Petal will be transformed forever. But for one of them, the stakes could not be higher - or more dangerous


AT MY BEDSIDE

In the Land of the Long White Cloud

Hardworking London governess Helen Davenport longs for a family of her own but knows the prospect of finding a suitable husband grows dimmer each year. Then she spots an advertisement seeking wives for the churchgoing bachelors of colonial New Zealand and begins an affectionate correspondence with a gentleman farmer. Meanwhile, not far away in Wales, society life bores Gwyneira Silkham, beautiful, daring daughter of a wealthy sheep breeder. She finds an unexpected escape when her father loses a blackjack hand to a mysterious New Zealand baron, and Gwyn's hand in marriage goes to the baron's son. The women cross paths on the ship to Christchurch. Helen traveling steerage, Gwyn first class, and form an unlikely friendship, one they'll rely on when the husbands awaiting them turn out very different than they'd imagined.


What are you reading right now?









søndag 16. februar 2014

Fototriss - Grått!


 Grått er ukens tema i Fototrissen, og jeg har tatt tre shelfies i nettopp denne fargen. Mine elskede bokhyller er alt annet enn grå, men det er jo gøy å se dem fra en annen synsvinkel også :)





Besøk Fototriss du også, der er det mange godbiter å finne :)

God søndag, klem fra












lørdag 15. februar 2014

Bøker lest i 2014 #4 "Jakthundene" av Jørn Lier Horst

Jakthundene; kriminalroman


HVILKEN BOK? "Jakthundene" av Jørn Lier Horst

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? eBok  fra Ark.

HVA HANDLER DEN OM? William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble funnet drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket.Wisting har brukt hele sitt yrkesliv på å jakte forbrytere. Nå er det plutselig han som er byttet, og han må arbeide på egen hånd og i skjul for å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen. Han får hjelp av journalistdatteren Line, men også fra svært uventet hold. Så forsvinner en ny, ung kvinne. Det blir starten på et nervepirrende kappløp....

HVA SYNS JEG? Denne boka var helt umulig å legge fra seg, og å lese den på mobilen var helt perfekt. Her er det store muligheter for sniklesing ;)
Jeg elsker måten Horst skriver på; persongalleriet, plotet, slutten på boka - alt. Heldigvis, får jeg nesten si, er det mange bøker av denne forfatteren jeg ikke har lest, og jeg gleder meg allerede til neste bok!

Anbefales!!


lørdag 8. februar 2014

Bøker lest i 2014 #3 "Doomsday Book" av Connie Willis

HVILKEN BOK? "Doomsday Book" av Connie Willis

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Kjøpt hos adlibris.no

HVA HANDLER DEN OM? For Kivrin, preparing an on-site study of one of the deadliest eras in humanity's history was as simple as receiving inoculations against the diseases of the fourteenth century and inventing an alibi for a woman traveling alone. For her instructors in the twenty-first century, it meant painstaking calculations and careful monitoring of the rendezvous location where Kivrin would be received.
But a crisis strangely linking past and future strands Kivrin in a bygone age as her fellows try desperately to rescue her. In a time of superstition and fear, Kivrin -- barely of age herself -- finds she has become an unlikely angel of hope during one of history's darkest hours.
Five years in the writing by one of science fiction's most honored authors, Doomsday Book is a storytelling triumph. Connie Willis draws upon her understanding of the universalities of human nature to explore the ageless issues of evil, suffering and the indomitable will of the human spirit.

HVA SYNS JEG?  Dette er en av de beste bøkene jeg har lest om temaet tidsreiser. Den er utrolig spennende med detaljrike skildringer fra 1300-tallet samt med realistiske forestillinger om verden i 2054. Aller best likte jeg delene av boken som tok for seg Kivrins opplevelser på 1300-tallet og måten forfatteren fører sammen fortid og fremtid på. Anbefales!!


søndag 2. februar 2014

Fototriss - Slik ser det ut her hvor jeg er!!


Her i Brønnøysund har vi hatt en helt spesiell januar. Vanligvis regner og snør det om hverandre, men i år har det vært frost og vind og ikke en millimeter med nedbør. Det er jo selvfølgelig godt å slippe snømåking og det som følger med, men brannfaren som er nå overskygger alt, så jeg skulle gjerne hatt både snø og regn...


Opp tidlig i morges for å fange de vakre morgenfargene :)


Vakker speiling i soveromsvinduet...og ikke et snøfnugg å se.


Ifølge værmeldingen blir denne arbeidsledig en stund til!


Besøk Fototriss du også :)