søndag 27. oktober 2013

Smakebit på Søndag :)


Etter en ørliten blogg (og huffameg - lese)pause er jeg nå tilbake for fullt :) På tirsdag er det møte i lesesirkelen jeg er med i og jeg er godt igang med å lese boken som skal diskuteres. Denne gangen har vi valgt "Hulemannen" av Jørn Lier Horst og smakebiten kommer fra begynnelsen av kapittel elleve!

Hulemannen; kriminalroman

Denne gangen kommer døden til Wistings eget nabolag. Bare tre hus bortenfor politimannens hjem har en mann sittet død foran et flimrende TV-apparat i fire måneder. Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Viggo Hansen var et menneske som ikke ble sett, selv om han levde midt blant andre. Dødsfallet får ingen overskrifter i avisene, men noe ved saken vekker nysgjerrigheten hos Wistings journalistdatter Line. Hun vil lage et nyskapende portrett av et helt ukjent menneske.

Samtidig som Line setter i gang sine undersøkelser, får politiet melding om et annet dødsfall. En mann blir funnet på et hogstfelt, og han bærer preg av å ha ligget lenge. Et oppsiktsvekkende funn på den døde blir innledningen til en av de største menneskejaktene i norsk kriminalhistorie. Det eneste som kan hindre politiet i arbeidet er om pressen får nyss om det som er under oppseiling.



"Lyden fra en snøfreser nådde inn til møterommet på politihuset. Den jevne motorduren ble svakere hver gang føreren gikk bak en snøfonn eller rundt et hushjørne.
Stemningen rundt bordet var matt og stillestående. Wisting lot blikket gli rundt på kollegene sine. I løpet av dagen hadde de tatt inn over seg at de sto overfor en drapssak, og at de hadde det verst tenkelige utgangspunktet: De ante ikke hvem den døde var. Han kunne allerede nå forutsi at ingen av etterforskerne ville ha noe å rapportere som kunne føre dem videre i arbeidet."


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)



lørdag 26. oktober 2013

"Jordtårer" av Frode Eie Larsen

Jordtårer

Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: Liv Forlag
Utgitt: 2013
Sideantall: 272
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Torstein elsker å grave, og en dag finner han noen beinrester i et skogholt bak gården der han bor. Men da han plutselig står med en menneskeskalle hånden er detslutt på leken. Politiet varsles, og Eddi Stubb vikles inn i en ny etterforskning, hvor løgner, sjalusi, skjulte grusomheter og gammelt hat lokkes frem i dagen. En dag ender det i drap. Saken virker opplagt når en mann melder seg og forteller at han er skyldig..Men er det virkelig så enkelt?


Jeg er en stor fan av forfatterens to første bøker, "Hemmeligheten" og "Frostrøyk" og har spent sett frem til bok nummer tre i serien om etterforskeren Eddi Stubb og journalisten Oskar Myhre. Frode Eie Larsen skuffer ikke denne gangen heller, og selv om ikke "Jordtårer" er like halsbrekkende spennende som de to forrige, er den allikevel utrolig bra. 

I den lille bygda Hedrum utenfor Larvik finner flere ufattelige tragedier sted, og det viser seg etterhvert at det finnes en sammenheng. Mørke hemmeligheter kommer frem i dagen, og forfatteren har sydd sammen det hele på en mesterlig måte. Det at han også har gått mer i dybden på menneskene han skriver om gir boken en ekstra dimensjon. 

Anbefales!!!



Boken er

  Kjedelig     Fantasifull
 Morsom         Utfordrende
  Troverdig       Forutsigbar
  Usannsynlig      Velskrevet
  Romantisk      Dårlig språk
  Trist         For lang
  Spennende      For kort
 Uhyggelig     Nydelig 





fredag 11. oktober 2013

Bokboblas Blogglesesirkel #1 - "De usynlige" av Roy Jacobsen


Da har tiden kommet til å presentere den første boken vi har lest i Bokboblas Blogglesesirkel. I dag og i morgen kan alle som har meldt seg på og lest "De Usynlige" av Roy Jacobsen legge ut bokomtalen sin og linke den her hos meg :)

De usynlige

DE USYNLIGE er en sterk og rørende familiehistorie fra en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene 1913 til 1928. Den unge jenta Ingrid vokser opp på en øy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.

Jeg har gledet meg lenge til å lese denne boken fordi den tar for seg et tema som er en del av min egen historie og arv. Både mamma, hennes søsken og mine besteforeldre vokste opp på akkurat samme måte som Ingrid på Barrøy, og jeg selv har solfylte barndomsminner om ærfugl, dun, og katten som måtte tilbringe sommeren i katthuset fordi fuglene måtte få være i fred. Mormor fortalte sin historie om sorger, gleder, bekymringer for de som var på havet og kampen for å klare seg på øyene der hjertene deres var fast. At forfatteren mener at mormor, morfar og alle som levde på samme måte fortjener å bli sett rører meg dypt. 

Kanskje er det nettopp på grunn av dette at denne boken har berørt meg på en måte ingen andre bøker har gjort tidligere. Men det er også fordi forfatteren forteller historien om Ingrid og hennes familie på en helt spesiell måte. Den fortelles rå og usminket, men også med humor og varme. At forfatteren bruker dialekt som virkemiddel gir det hele en ekstra dimensjon, og flere av uttrykkene bruker jeg selv. Språket er enkelt og rett frem akkurat slik folkene var det. De jobbet hardt og hadde ikke for vane å fortelle om tanker og følelser - de kjempet for sin egen eksistens, men små gester og enkle ord fortalte mer enn den lengste tale.  Det som ikke blir sagt er det som sies høyest, og jeg som leser blir utfordret til selv å finne meningene bak ordene. 

Utvilsomt min største leseopplevelse i år!


For at flest mulig skal få lese bokomtalene til de som har meldt seg på i denne runden har jeg laget en linkefunksjon i innlegget. Legg inn en link her og bruk gjerne logoen ovenfor i innlegget ditt. 

Neste bok ut er Gjert Nygårdshaugs "Honningkrukken" og bokomtalene kan legges ut 15 eller 16 november.





torsdag 10. oktober 2013

Bokfangst :)

Nå har vi kommet hjem fra Liverpool og har hatt et helt fantastisk opphold :) To fotballkamper, shopping, god mat, konsert på The Cavern og fire fantastiske reisefeller gjorde det til en uforglemmelig tur!!

To bøker ble med i kofferten, og jeg har allerede begynt å lese "Killer Queens". Love it :) 

Helt til slutt vil jeg igjen minne dere om Bokboblas Blogglesesirkel som i morgen og på lørdag presenterer Roy Jacobsens "De Usynlige". Håper alle som har meldt seg på har innleggene klare ;) Jeg gleder meg :) 

Klem fra Anette :)

-blogget fra min iPhone-