tirsdag 31. juli 2012

Boken på vent.....og litt til :)


Hver tirsdag presenterer flotte Beathe en bok hun har på vent i bokhylla, og vi andre kan også være med på dette temaet. Det er bare å skrive et innlegg om en bok som tålmodig venter på å bli lest, og deretter legge igjen en link hos Beathe.

En vannmelon, en fisk og en bibel

I juli 1974 invaderer den tyrkiske hæren landsbyen Kyrenia på Kypros. For mange betyr dette at livet i sin hittil kjente form er over. Men for noen er det en sjanse til å begynne å leve igjen. Koki, en ung landsbyjente som er fryktet og hatet av naboene for sitt oppsiktsvekkende røde hår, har levd hele sitt liv i en slags skyggetilværelse. Men da hun blir holdt som fange sammen med de andre kvinnene i Kyrenia, kan hun endelig snakke med dem som en likeverdig. Hun forteller sin historie om en sommer for lenge siden. Om den unge, tyrkiske skomakeren som kom til landsbyen og tok hjertet hennes med seg da han plutselig reiste. Berker Adem er tyrkisk soldat, og for ham blir invasjonen av hans tidligere hjemsted en mulighet til å oppsøke kvinnen han alltid har elsket. I ly av mørket gjennomsøker han hvert hus og hver sti etter et glimt av røde hårlokker ...

Denne boken står på vent i min bokhylle. Både Beathe og andre bloggere har skrevet så mye nydelig om den at jeg må nok antagelig flytte den fremover i lesekøen ;) 

I år har sommerferien vært total avslappning. Jeg har lest ferre bøker enn vanlig, men utrolig nok har det vært ganske godt, og bloggen har kommet i aller siste rekke. Jeg tror nok dette har vært sunt, for nå kjenner jeg at både lese- og blogg gleden har begynt å boble igjen, hurra :)

På torsdag er boktemaet tilbake og da vil jeg gjerne vite om sommerlesningen din ble som du viste meg i dette boktemaet.




onsdag 25. juli 2012

Min sommerlesning del 1

Tumblr_m7o8fb9qgg1rzabmro1_500_large


Fordelen med en elendig sommer er at det blir god tid til å kose seg i sofakroken med en god bok. Jeg er godt fornøyd med antall bøker jeg har lest i sommer, og her kommer en liten oversikt :)

Matched; Cassias valg

I Samfunnet er det funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø. Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før - et valg mellom lojalitet og lidenskap.

Det var vanskelig å ikke sammenlikne denne boken med "Dødslekene" i begynnelsen, men etterhvert ble jeg fanget av historien og så at den fant sin helt egen vei. Jeg likte den veldig godt og gleder meg til fortsettelsen - som heldigvis står på vent i bokhylla.

Kilde: leseeksemplar fra forlaget.


Sleeping with the Fishes

When strange levels of toxins are found in the local water, Fred, a mermaid, is asked to help investigate by a gorgeous marine biologist and her mer-person ruler.


Jeg elsker MaryJanice Davidsons vampyrserie om Betsy Taylor - den skogale vampyrdronningen, og hadde store forventninger til denne boken. I "Sleeping with the fishes" møter vi havfruen Fred som havner midt oppi miljøkriminalitet av verste sort og prøver med hjelp fra sine kollegaer å ordne opp i dette. Kanskje hadde jeg for store forventninger for boken var en stor skuffelse. Kjedelige karakterer og syltynn historie. Styr unna!!!

Kilde: bestilt fra AdLibris

Frihetens vinder

En fortelling fylt med hat, mot og kjærlighet, med den amerikanske borgerkrigen som bakteppe.
Mary Bowser er født til slaveri. Hun og moren er husslaver hos den velstående familien van Lew i Richmond, Virginia. Datteren i huset, Bet, er for opphevelse av slaveriet og hun frigir Mary og sender henne på skole i en av de frie statene i nord. Mary er skoleflink og har i tillegg fotografisk hukommelse, en egenskap som kommer godt med når hun senere blir engasjert i spionvirksomhet for Unionen.
Mary Bowser vender tilbake til Virginia like før borgerkrigen bryter ut, og under dekke av å være slave begynner hun å arbeide i huset til konføderasjonens president, Jefferson Davis. Hun står hele tiden i fare for å bli avslørt, men Mary Bowser er villig til å ofre livet for friheten.

En nydelig bok basert på en sann historie om en bemerkelsesverdig kvinne. Boken tok tak i meg fra første side og ga meg en flott leseopplevelse. Jeg likte spesielt godt den første delen om Marys oppvekst, og at et lite barn skal være nødt til å oppleve det hun gjorde er helt ufattelig.  Anbefales!!!

Kilde: leseeksemplar fra forlaget


Del 2 av Min sommerlesning følger snart :)









mandag 23. juli 2012

It's Monday - What Are You Reading?


Right now I'm reading "The Godless Boys" by Naomi Wood. It's very different from what I usually read, but I love it!!

The Godless Boys

If you were forced to live with faith, or without, which would you choose? England. 1986. The Church controls the country, and all members of the Secular Movement have been expelled to the Island. On the Island, religion is outlawed. A gang of boys patrols the community, searching for signs of faith, and punishing any believers. When an English girl arrives intent on finding her mother who disappeared, mysteriously, ten years ago she is swept up in the dangerous games of the gang. But while one boy falls in love with her, the other wants revenge for the wrongs of the past, and, as the violence escalates, the English girl becomes their pawn. The Godless Boys is a book about faith, and life without faith; about love, and its absence. But above all, it's about power, and how dangerous it can be to stand out from the crowd.

This is the Norwegian cover:

De gudløse



søndag 22. juli 2012

En søndag til ettertanke....






Smakebit på Søndag :)


De gudløse

Ukens smakebit kommer fra denne boken, "De Gudløse" av Naomi Wood. I vår nære fortid har religiøs ekstremisme ført til at England er kontrollert og styrt av kirken, mens alle medlemmer av sekulærbevegelsen er forvist til Øya. Denne boken er både en thriller og en tidsaktuell fabel om ekstremisme og makt. 

Det var bare så synd at man ved å dø måtte gi avkall på hvert minste lille minne; den minste skygge av et minne, den spinkleste erindring om en elskers ansikt; det minste vindpust over håret i nakken. Det ville ikke være noe igjen av hverken ham eller henne. Ingenting. Selv ikke lettelsen over at smerten opphørte ville man merke; ihvertfall ikke særlig lenge. 

I dag bør du absolutt ta en titt innom Mari og Flukten Fra Virkeligheten, der finner du nemlig en flott giveaway :)



fredag 20. juli 2012

365 Days of Deliciousness #6



Venninnetreff hos snilleste Rita
Spekemat og potetsalat med deilig tilbehør
Noe godt i glasset
Minipavlova - oppskrift her



torsdag 19. juli 2012

Vips, så var ferien over!!

Det er jammen helt utrolig at tiden går så fort når man har det gøy! Tre uker forsvant på et blunk, og nå er jeg tilbake på jobb igjen. Vi har vært på ferie hos familie i Figgjo (like ved Sandnes i Rogaland) og her kommer en liten collage med bilder som ble knipset mens vi var der :)


1. Vi var på Vg-lista Topp 20s konsert i Stavanger og Ingrid koste seg selv om regnet strømmet.
2. Kristian digger Beach Boys og tar en liten trall av Surfin' USA
3. En vakker blomst med en liten humle foreviget på bussholdeplassen.
4. Jeg traff min hjertevenn Hege som har bloggen Med andre ord. Vi tilbrakte en hel formiddag sammen, med lunsj og litt shopping pluss enda et kafèbesøk. Utrolig koselig :)
5. Vi besøkte Jærmuseet og Ingrid fikk seg ny mobil (!), he he :)
6. Masse god mat ble spist både ute på restaurant og hjemme. Svigerinnen min, Kirsten Elin, er en mester i å lage spennende retter med thailandsk vri.
7. Action på badeplassen da en svanefamilie med en meget bestemt svanepappa fant det for godt å gå i land akkurat der vi koste oss. Det ble vi som måtte pakke badesakene og skynde oss vekk fra en fresende svane.
8. Ingrid fikk være med søskenbarnet sitt, Miriam, i stallen flere ganger og red på snille, lille Wilma.
9. Husbonden klarte kunststykket å bli solbrent i ØYET på fotballkamp. AU!!!
10. Familieidyll???

Håper alle har en flott sommer selv om været for det meste er helt umulig. Jeg for min del har fått den der hersens sommerinfluensaen og sitter her med pledd og er både tett i pappen og sår i halsen. Fillern å'.....

Vi sees, klem fra





onsdag 4. juli 2012

Herlig å være på ferie!

Selv om regnet bøtter ned har vi det helt supert på ferie! I går var det tid for shopping og jeg presenterer fangsten. Ingen sak når det er salg over alt :)

I dag blir det tur til Stavanger for å se Vg-lista konsert, og vi krysser fingrene for opphold!

Vi sees, klem fra