mandag 30. april 2012

April i bilder og bøker

April startet med påske og et forrykende vær, men vi gjorde det aller beste ut av det og 
og koste oss noe innmari :)



Vi har oppdaget GeoCaching og har blitt helt hekta!


Bøker mottatt



Bøker lest i april

DødslekeneHistorien om vakre jenteMorgengry - Rømlingen,bok 2
...Aldri alene


Wiiiiiiiiii :)


instagram - anettedragonfly


Husbonden har vært på gutte-/fotballtur i Liverpool og hadde det helt fantastisk (selv om resultatet av kampen ble det stikk motsatte). Han kom hjem med kofferten full av gaver, og her er det jeg fikk! 6 ringer, 1 smykke, 4 skjerf og 2 stoooore sjokolader. Har jeg verdens beste kjærste eller?? :D


Bokbad


Onsdag 24 april var jeg på Bokbad  med vinneren av Fritt Ord Prisen 2012, Sara Azmeh Rasmussen. Sara har skrevet den selvbiografiske romanen "Skyggeferden" og ga alle sine tilhørere en fantastisk kveld. At min allervakrestelillesøster åpnet kvelden med 4 nydelige sanger satte en ekstra spiss på det hele. Jeg sikret meg et eksemplar av boken, med en hyggelig hilsen og en liten prat med forfatteren selv.


Ny samarbeidspartner




Tidligere denne uken fikk jeg en hyggelig mail fra Brønnøysund Libris med en forespørsel om et samarbeid . Jeg syns dette høres utrolig spennende ut og vil mer enn gjerne bli med! Har allerede et par ideer og tror det kan bli knallbra! Jeg gleder meg til mai :)


Klem fra

torsdag 26. april 2012

Boktema - Boken som rystet meg


April er på hell og i dag er vi kommet til den siste torsdagen i måneden. Jeg vil gjerne høre om en bok du har lest som virkelig har rystet deg. Hva var det som gjorde så sterkt inntrykk på deg? Fikk du noen positive opplevelser ut av boken, eller satt du bare igjen med en vond følelse etter å ha lest den?  Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.

Little Bee

Et ungt engelsk ektepar, Sarah og Andrew, reiser til Nigeria for å prøve å gjenopplive et skrantende forhold. En dag våger de seg utenfor ferieparadisets bevoktede område og møter to søstre på vill flukt fra soldatene som har utslettet landsbyen deres. Sarah og Andrew befinner seg plutselig i en situasjon der de må ta et umenneskelig valg. To år senere banker den ene av søstrene, Little Bee, på ekteparets dør i England. Igjen konfronteres Sarah og Andrew med den dagen de så døden i hvitøyet, den dagen som forandret livet deres fullstendig.

For snart to år siden kjøpte jeg "Little Bee" av Chris Cleave og gledet meg veldig til å lese den. Jeg hadde hørt mye skryt om boken og syns omtalen på boken hørtes veldig lovende ut. Begynnelsen av boken var bra og Little Bee forteller sin historie med både humor og sorg. Etterhvert som Sarah også forteller sin historie forandrer det seg og hennes beskrivelse av det som skjedde da de møtte Little Bee og hennes søster er så intens, rå og detaljert at jeg ble rystet inn til margen. Jeg ble av en eller annen grunn rett og slett uvel, og når jeg nå tar frem boken igjen ser jeg et merke på side 156. Så langt kom jeg, og jeg har enda ikke lest boken ferdig......


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


tirsdag 24. april 2012

Fabelaktig utfordring "Min favorittpute"


I dag er jeg med på en utfordring som er ganske forskjellig fra bloggutfordringene jeg har vært med på før. Flotte Maia og hennes Fabelaktige Blogg ønsker i april å se hvilken pute som er vår favoritt. Jeg blir med i siste liten og viser en pute (vel, det er faktisk to) som betyr noe helt spesielt for meg.


Disse to putene fikk jeg i julegave i fjor og jeg syns de er helt fantastiske. Ingrid på ti år hadde nemlig et meget hemmelig prosjekt hos bestemor i høst, og dette var resultatet. To store, myke og fargeglade puter som hun hadde sydd helt selv (bare med pittelitt hjelp fra bestemor) og du kan tro jeg ble glad, og verdens stolteste mamma!! 
De passer perfekt i stuen vår og jeg tror nok at disse to kommer til å være mine favoritter bestandig :)

Se flere favorittputer her!



mandag 23. april 2012

365 days of Instagram #Day 4

Instagram-anettedragonfly

Cache-jakt :)


I går var Ingrid og jeg på cache-jakt midt i Brønnøysund sentrum. Det var kjempegøy å lete etter den lille boksen, og vi var spente på om det lå noe oppi. En stund var vi helt på bærtur og så egentlig ikke skogen for bare trær, men plutselig gikk det opp et lys for oss og vi fant det vi var ute etter. Ingrid tok med seg en liten pynteflaske og så la vi oppi en ring og et smykkeanheng etter å ha skrevet en hilsen i boken. 
Etterpå ble det selvfølgelig en is i solen :)

Les mer om Geocaching her.

Så vil jeg helt til slutt gratulere alle med dagen! Det er jo verdens bokdag i dag :)

Klem fra


søndag 22. april 2012

Smakebit på søndag


Søndag betyr smakebit hos Mari og Flukten fra virkeligheten, og i dag gir jeg dere en smakebit fra denne nydelige boken:

Aldri alene

"Aldri alene" av Lori Lansens handler om de siamesiske tvillingene Rose og Ruby som sammen skriver sin selvbiografi. Jeg er omtrent halvveis i boken og simpelthen elsker den!

Det lange furubordet sto fremdeles på kjøkkent, det myke treverket var ripete av svimerker og hakk, avtrykk fra tall og bokstaver etter tusenvis av hjemmelekser virvlet gjennom årringene, og det var en rad med fire ørsmå hull rett ved den runde bordenden, som jeg en gang prøvde å spidde med gaffelen min.

Ha en deilig og solfylt søndag, klem fra


fredag 20. april 2012

365 days of Instagram #Day 3 ... og en titt i bokhylla!

Instagram - Anettedragonfly

"Ferjemat"

I dag har Kristian og jeg hatt oss en dagstur til nabobyen, Sandnessjøen. Vi brønnøyværinger må fortsatt reise til Sandnessjøen når vi skal til kjeveortoped, og det er rimelig kjedelig med kjøring og to ferjer for kun å være inne i 15 minutter. Men det er jo litt koselig også, da, og gøy å tenke på at jeg gjorde akkurat det samme sammen med mammaen min for 26 år siden (hjelp...så lenge!!??).
I dag hadde jeg planlagt et instagram-bilde fra hurtigruta, men den lå selvfølgelig i Bodø med motortrøbbel, så da ble det buss begge veier. Og bilde av de obligatoriske vaflene på ferja - de var knallgode sier Kristian :)

Når jeg titter i bokhylla i dag, finner jeg denne godbiten:

Salvadoreña

"Søster, hva ville du råde noen til som var tvunget til å velge mellom ærlighet og kjærlighet?" Ana står overfor et av sine vanskeligste valg. Etter å ha flyktet fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA, må hun motvillig fortsette sin livsreise. Hun får jobb som barnepike hos den konfliktfylte familien Trellis, en familie fanget i et overfladisk rikmannsliv i California. Trass i sine egne følelsesmessige sår er Ana i stand til å gi omtanke og lindring, og til slutt finner hun kjærligheten der hun minst ventet det.

"Salvadoreña" av Cecilia Samartin. En nydelig bok som jeg virkelig kan anbefale :)

Har du lest denne boken? Hva syns du i så fall?

God helg og klem fra


torsdag 19. april 2012

365 days of Instagram #Day 2

Instagram - Anettedragonfly


"Saturdaynight is gonna be allright!!!"


Boktema - Min favoritt tegneserie


I dag er Boktemaet rett og slett Min favoritt tegneserie. Det er jo kjempemoro å lese andre ting enn bøker i blant. Hvilke(n) tegneserie(r) liker du best? Sverger du til gode gamle Donald Duck, ler du deg skakk av Billy og Sjantens påfunn eller har du kanskje oppdaget tegneserier som ingen andre har hørt om før? Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.


Min favoritt tegneserie er bergenseren Frode Øverlis Pondus. Med en Liverpool-frelst husbond er det en selvfølge at vi til en hver tid har abonnement på denne råe tegneserien og det kan være tilløp til opptøyer i hjemmet når bladet dumper ned i postkassen. Hvem får æren av å være den første til å lese bladet denne gangen? Nå har 14-åringen også oppdaget Pondus' univers, så for å dempe gemyttene får vi også tilsendt Pondus Samlede verker.

Grunnen til at jeg er så glad i denne tegneserien er humoren som samtidig som den er hverdagslig, av og til er  helt over the top. Jeg gir meg ende over i beundring av Frode Øverlis fantasi og evnen til å levere i nummer etter nummer, bok etter bok. Og med fare for å lyde klisjèaktig kjenner jeg meg ofte igjen i stripene som omhandler Beathe og det å være fruen til en fotballidiot. 


Her ser du stripen som etter min mening er den mest geniale som noen gang er tegnet. I 2005 spilte Liverpool Champions League finale og lå under 3-0 for Milan til pausen. Men mirakler skjedde og det endte med at Liverpool knallet inn 3 mål i andre omgang og vant til slutt etter en rysare av en straffespark-konkurranse. 
Dette er Frode Øverlis forklaring på hva som egentlig skjedde, og hvis jeg ikke tar helt feil er denne stripen oversatt til engelsk og henger nå på veggen i museet på Anfield Stadion!

Nå gleder jeg meg til å lese om din favoritt tegneserie! 


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


onsdag 18. april 2012

365 days of Instagram #Day 1


Endelig er tursesongen igang igjen. På tur rundt flyplassen i Brønnøysund i dag, 
sammen med besteste Rita!


Mine favoritter

18 er mitt favoritt tall (kan det ha noe med at jeg er født den 18 november?) og fremover kommer jeg til å presentere mine absolutte favoritter den 18 hver måned. Det kan være alt fra favorittblogger, musikk, bøker, apps til oppskrifter, bilder og filmer. Først tenkte jeg på 18 favoritter den 18, men det kan jo bli litt ambisiøst, så vi får se hvor vi ender :)

Favorittblogger

Herlige Ina har den mest fantastiske bloggen du kan tenke deg. Full av vakre bilder og nydelige farger. Hver gang jeg besøker bloggen hennes blir jeg så glad og får lyst til å kaste alle de svarte klærne jeg har i skapet. Denne bloggen fortjener å bli alles favoritt! Her kan du kikke innom Ina. 


En utrolig flott lavkarboblogg med de nydeligste oppskrifter og middagsplan hver fredag som gjør at du aldri trenger å lure på hva du skal ha til middag. Oppskriftene er lekre og varierte og passer også for de som ikke følger en lavkarbo-livsstil.  Hanne og Kari besøker du her.

Favorittbok

Quiz med Thomas

Norges beste quizzer spør - og du svarer. Er du klar? Høsten 2011 stakk han av med seieren i QuizDan på NRK1. Nå har Thomas Kolåsæter laget en spørrebok som inneholder de aller beste spørsmålene hans. Boken byr på 2500 spørsmål om alt mulig: Geografi, historie, samfunn, kultur, sport og vitenskap, men her finner du også spørsmål om alt fra møbler, hunder og dataspill til biler, mote og skjegg. Quiz med Thomas favner bredt både i tematikk og vanskelighetsgrad. Ingen kommer til å klare alle spørsmålene, men alle kommer til å klare noen. Dette er boken som MÅ med når påskesekken skal pakkes

Denne boken fikk jeg tilsendt fra forlaget like før påske, og den er flittig brukt kan jeg love deg! Den inneholder både lette og vanskelige spørsmål og passer for alle i familien. Vi hadde mye quiz-moro i påskeferien og jeg anbefaler den absolutt til alle anledninger. Uansett om det er hverdag eller ferie :)

Favoritt Apps


Jeg liker å ha variert musikk på øret når jeg er ute og går, og med MuseBox får jeg akkurat det. Her kan man velge akkurat den musikksjangeren man liker best og deretter velge blant mange stasjoner som streamer favorittmusikken. Love it!!


Jeg kommer ikke utenom den nye dillen Instagram. Her kan man ta flotte bilder og selv velge hvilket filter man vil bruke, dele på blogg og facebook, følge andre via Instagram og selv opprette en profil som andre kan følge. Så gøy :)   

Favorittfilm

Warrior omslag
Tommy Riordan, en eks-marinesoldat med en tragisk fortid, vender tilbake til sin hjemby for å delta i historiens hittil største MMA-turnering. Han ber sin alkoholiserte far, som også har vært bokser, om hjelp til treningen, men Tommys distanserte bror Brendan, har også planer om å delta i turneringen. Brendan er en tidliger MMA-bokser, som nå forsøker å forsørge sin familie som skolelærer. Deres felles mål om å vinne turneringen driver enda en gang de to brødrene på kollisjonskurs, og midt i oppløpet til deres mest intense trening noensinne tvinges de til å konfrontere fortidens skjeletter i skapet.

Spennende og god action/drama om to brødre som plutselig står mot hverandre i den viktigste kampen i deres liv. At de kjemper i kampsportformen Mixed Marshall Arts gjorde filmen litt ekstra spennende. Anbefales!!

Favoritt Musikk




Nå har du sett mine superfavoritter den siste måneden! 18 mai er Mine favoritter tilbake, og jeg tar gjerne i mot tips hvis du har favoritter du syns jeg bør sjekke nærmere!!

Nå blir det på med turklær for å gå en lang tur sammen med hjertevenn Rita. Funderer litt på å starte 365 days of Instagram på bloggen, så vi får se om jeg får tatt noen fine bilder i dag!

Klem fra


tirsdag 17. april 2012

Bokfrokost #6

instagram anettedragonfly

"Aldri alene" av Lori Lansens

Lavkarbo-ostesmørbrød, salat, paprika, stekt sjampinjong og cremé fraiche

7Up Light



mandag 16. april 2012

"Historien om vakre jente" av Rachel Simon

Historien om vakre jente

1968, Pennsylvania, USA Regnet pøser ned og vinden uler gjennom trekronene, dadet plutselig banker på døren til Marthas hus. Hun bor alene, og tvilende bestemmer hun seg for å åpne. Utenfor står to fremmede. De sier ikke et ord, men skjelver av kulde og utmattelse, og deter noe ved dem som er annerledes.Martha tar mot til seg og lar den vakre jenta og den mørkhudede mannen komme inn, og det er først da hun oppdager at kvinnen holder rundt et nyfødt spedbarn.Martha vet ikke at både kvinnen og mannen har rømt fra en institusjon i nærheten og blir forfulgt. Da vaktene kommer til huset, gjemmer paret barnet. Mannen klarer å flykte og forsvinner i stormen, mens den unge moren føres brutalt bort. Før hun slepes av sted, rekker hun å hviske én ting til Martha: "Hold henne skjult..."

En sterk historie om den utviklingshemmede Lynnie og hennes kamp for at hennes barn ikke skal lide samme skjebne som hun selv gjorde; bortgjemt på et hjem for psykisk utviklingshemmede med daglige overgrep, adskilt fra verden utenfor. 

For meg ble dette en spesiell leseopplevelse fordi jeg selv er vokst opp med en onkel med Downs syndrom. Han ble født på omtrent samme tiden som Lynnie i boken, men levde et liv så totalt annerledes fra hennes. Han ble aldri gjemt bort men bodde hjemme sammen med sine aller nærmeste helt til han ble gammelt. Derfor var det ekstra sterkt å lese om overgrepene Lynnie opplevde, det at hennes sjelevenn Homan ble utdelt nummer istedet for navn og at de sammen rømte og lot barnet sitt være igjen hos den eldre damen Martha som de ikke kjente fra før. 

Samtidig var det ting ved boken jeg egentlig hadde forventet skulle være annerledes. Jeg syns de delene der vi leser om Homers flukt ble alt for langdryge og jeg skulle ønske det heller hadde vært mer om hvordan Julia hadde det da hun vokste opp hos Martha. 

Allikevel; absolutt en bok jeg vil anbefale!




søndag 15. april 2012

Smakebit på søndag


Ukens smakebit kommer fra boken vi leser i boksirkelen akkurat nå, "Lottomillionæren" av Patricia Wood. 

Lottomillionæren

Perry har en IQ på bare 76, men han er ikke dum. Besta har lært ham alt han trenger å vite for å overleve. Men når hun dør, blir Perry foreldreløs og ribbet i en alder av 31 år. Så vinner han tolv millioner dollar i delstatslotteriet, og opplever at han plutselig har mer familie enn han kan takle.


"Vi må jobbe igjen. Når vi sitter om bord hos Keith og spiser lunsj, er det akkurat som en liten tur. Det liker jeg. En ferietur for hodet. Der kan jeg tenke på Besten og savne ham samtidig med at jeg savner Besta. Det er gode savn. De kommer tilbake til meg som om de var her lys levende, og går sin vei igjen. Jeg vinker adjø til dem. Og vet at de kommer tilbake."


Jeg har kommet omtrent halvveis og er veldig fornøyd med det jeg har lest så langt. 

Ønsker alle en deilig søndag, klem fra