onsdag 30. november 2011

Dagen før dagen....


Det er den siste dagen i november, og alle hjerter gleder seg til i morgen. Snart henges julekalenderen opp, bare en siste finpuss nå så er 2x24 pakker klare. Jeg regner med at det ikke blir noe problem å få opp barna på morgenen denne måneden ;)  

Ekstra koselig var det å få en overraskelse fra Ingrid. Sammen med bestemor har hun laget julekalender til oss voksne. Vi får trekke hver vår dag, og på lappen står det ting Ingrid skal gjøre. Jeg tror vi gleder oss like mye alle tre :)

Ha en deilig onsdag alle sammen

Klem fra

mandag 28. november 2011

Bokanmeldelse - "En kassadames betroelser" av Anna Sam

En kassadames betroelser

I åtte år jobbet Anna Sam som kassadame. Hver dag sa hun "hei" 250 ganger og "takk" 500 ganger. Med et smil om munnen slo hun inn 1200 varer og løftet 800 kilo i timen, mens hun observerte kundene fra sin plass bak rullebåndet.En kassadames betroelser er en skarp og morsom bok om livet i et supermarked. Med skrå blikk skildrer Sam sin arbeidsdag -- fra møtet med de første kundene som utålmodig står i kø før åpningstid, til hun utslitt teller opp kassa etter stengetid. Hun studerer de ulike kundene og deres særegenheter. Kleptomanen som forsøker å naske på finurlig vis, skrytepaven som stolt kjøper ekstra store kondomer, de sjenerte kundene som skulle ønske pakken med toalettruller var usynlig.I denne boken forvandler Anna Sam supermarkedet til en verden i miniatyr -- og det er ikke sikkert det å handle blir det samme etter å ha lest En kassadames betroelser.

Denne boken har den siste tiden ligget på nattbordet mitt. Jeg liker å ha lett og hyggelig lektyre tilgjengelig når jeg går og legger meg, og tenkte at denne boken ville være både morsom og interessant. Jeg har jo tross alt vært butikkdame siden jeg var 13 år. 

Dessverre var et godt sovehjerte det eneste jeg fikk ut av denne boken. Den var dørgende kjedelig og jeg kunne faktisk ikke kjenne meg igjen i noe av det jeg leste. Jeg syns ikke Anna Sam var en morsom kassadame i det hele tatt, bare frekk og ufordragelig. 

Nei, denne boken anbefaler jeg deg aldeles ikke å legge i handlekurven. Styr unna istedet!!


onsdag 23. november 2011

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven B


I dag vil jeg vite hvilke(n) favorittforfatter(e) du har på bokstaven B. Du må gjerne velge flere hvis det er vanskelig å bestemme seg, og om det er fornavn eller etternavn som begynner på B er opp til deg :) Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs - veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor .


Toril Brekke

Min favorittforfatter på bokstaven B er den norske forfatteren Toril Brekke. Hun debuterte i 1976 og har skrevet både romaner, ungdomsbøker og noveller. Den første boken jeg leste av denne forfatteren var "Sara", en historisk roman om fogdens datter som blir Ålesunds første jordmor på 1800-tallet. Toril Brekke har en helt spesiell skrivemåte som gjør at du blir både henført og bergtatt fra første side. Andre bøker jeg har lest er  "Brosten", "Granitt" og "Drømmen om Amerika". Utrolig gode bøker som jeg absolutt vil anbefale :)

SaraBrostenGranittDrømmen om Amerika

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


Dagens bokbilde #4

Tumblr_lhe2btorbt1qas6pko1_400_large

Så sant, så sant :D


tirsdag 22. november 2011

Husbonden anmelder "Frosset øyeblikk" av Camilla Ceder

Frosset øyeblikk

En kald vintermorgen gjør Åke og hans nabo Seja et forferdelig funn. De finner en massakrert mannskropp, skutt og overkjørt, ved et gammelt bilverksted. Når Seja får se den døde, skyller ubehagelige minner fra fortiden over henne og hele hennes liv snus opp ned. Kort tid senere finner man ytterligere et lik drept på samme måte, skutt og overkjørt. Flere politidistrikt samarbeider, men de finner ingen sammenheng mellom de drepte mennene. Når etterforsker Christian Tell og hans team etter hvert nærmer seg en løsning og antatt gjerningsmann er funnet intreffer et nytt tilsvarende drap.

Denne boken har jeg fått tilsendt fra Bokforlaget og husbonden så sitt snitt til å snappe den rett foran nesa mi ;) Nå er boken ferdiglest og følgende dom kommer fra min bedre halvdel: Boken er lettlest og har et godt persongalleri med bra karakterskildringer. Det er befriende å lese om en etterforsker som ikke er helt nede i kjelleren når det gjelder livet han har utenom politijobben. 

Men selv om boken har et bra plot blir den desverre litt for treig. Lenge venter man på at noe skal skje, og når det først gjør det har boken så mange vendinger at det rett og slett blir for usannsynlig. Allikevel er boken en grei leseopplevelse og får karakteren litt over midt på tre.


mandag 21. november 2011

Kjære Onkel Lillebror...

I dag tenkte jeg at jeg skulle være litt personlig og dele et innlegg med dere som jeg skrev for akkurat ett år siden. Dette innlegget delte jeg på min forrige blogg og handler om min kjære onkel Tore som ble født med Downs Syndrom.



Du ble født i 1937, på en tid da du egentlig skulle gjemmes bort. Men du var bestemor og bestefars første barn, deres hjertegull og øyesten. De løftet deg opp og frem, og ubetenksomme mennesker som kom med sårende bemerkninger ble høflig, men bestemt satt på plass. Selv om øynene og hendene dine var litt annerledes, selv om det du lærte deg tok litt tid skulle du ikke behandles på en annen måte enn andre barn.
Etterhvert fikk du to lillebrødre og hverdagen var fylt av latter, glede og kjærlighet. I bestemor og bestefars hjerter var det plass til dere alle tre.
Du var en omsorgsfull storebror, du passet på at alle hadde det bra, og hvis noen var lei seg var du straks på pletten for å trøste. Den ene lillebroren din var min pappa, og etterhvert vokste de to brødrene dine forbi deg...men ikke fra deg. Båndene dere imellom var sterke, dere hadde alltid hverandre. Dere ble voksne, og dine to brødre giftet seg.
Da du var 37 år ble jeg født, og du ble den beste onkelen noen kunne ønske seg. Alltid en armkrok og et fang å sitte i, alltid noe spennende du skulle vise frem og jeg elsket den trillende latteren din, måten du la hodet bakover og lo så øynene dine ble små sprekker. En morgenklem skulle du alltid ha, uansett hvilken tid på dagen det var.
Livet gikk sin gang og av og til er det ikke til å fatte hvilke veier skjebnen tar. På fire år døde både bestemor, bestefar og din og pappas bror. Tilbake sto du og pappa, dere hadde hverandre og du trøstet så godt du kunne. Mamma og pappa hadde lovet bestemor å alltid passe på deg, og slik ble det. Du flyttet inn til oss og ble vår onkel lillebror. For selv om du etterhvert ble gammel var du alltid bare fem år inni deg, du trengte hjelp og støtte og for mamma og pappa ble det tøffe år. Men også år med latter, glede og en uuttømmelig kjærlighet.
  Etter hvert ble jeg voksen og flyttet for meg selv. Men du og min syv år yngre søster var alt for hverandre, onkel og niese, Knoll og tott, sola og månen. Da hun fikk seg kjæreste var du ikke nådig, selv ikke den vakreste prins hadde kommet gjennom ditt strenge nåløye.
 Jeg fikk min egen lille familie og du ble endelig gammelonkel til min lille sønn. Ingen kunne vært stoltere enn du den første gangen du holdt ham i armene dine. Denne tiden var fylt av lykke, men det ble også en vanskelig tid. Du var nå blitt så gammel at du ikke lenger kunne bo hjemme hos mamma og pappa. Med tungt hjerte besluttet vi at du nok hadde det best på sykehjemmet der du fikk den best mulige pleie og det beste tilsyn. Vi besøkte deg så ofte vi bare kunne og smilet ditt når vi kom var det vakreste du kan tenke deg. Men hjertene våre knuste hver gang vi gikk fra deg og du var trist og lei fordi du ikke kunne være med.
 Til slutt  ble du syk og vi skjønte at vi ikke kom til å beholde deg lenger. I dag  er det tolv år siden den vakre novembersøndagen du sovnet stille inn med dine nærmeste rundt deg. Så uendelig trist, men allikevel så vakkert og fredelig. Vi var sammen med deg lenge, tente lys, holdt deg i hånden, klemte deg og tok farvel. Men i hjertet mitt er du - for alltid.
Kjære onkel Tore, jeg er så glad i deg ♥
Klem fra
 

søndag 20. november 2011

Fototriss - Innrammet



I ukens Fototriss er temaet "Innrammet/inramad" og man kan i den anledning vinne flotte premier hos CoolStuff. Ta en titt innom nettsiden deres og finn flotte julegaver :)


Bli med på Fototrissen du også og vinn flotte premier :)


fredag 18. november 2011

Og vinneren er.....



Nå er kakefesten over og det er tid for å avsløre vinneren av min giveaway som får denne flotte boken (pluss en overraskelse) i posten.

Lappskatteland

Lappskatteland er en slektshistorie og kjærlighetshistorie som spenner fra 1860-årene til vår tid. Den er fylt av sorg og stolthet over et folks historie som nærmest er gått tapt. En ung kvinne finner et par falmede, men vakre skobånd i en eske på loftet hos moren. Moren har aldri vedkjent seg sin samiske opprinnelse og sier at hun ikke vet hvor skobåndene kommer fra. Men kvinnen føler at de bærer på en historie og begynner å nøste i slektens fortid. Annica Wennström forteller om fire generasjoner kvinner med sterke bånd mellom seg, men også med en historie om fornektelse som gjør det umulig for dem å nå hverandre, og å tilgi.

Hipp hurra for Mandelhjärta som får pakke i posten snart :)

Ta gjerne en titt innom denne fantastisk vakre bloggen - det kommer du ikke til å angre på 


Trykk på bildet så kommer du dit :)


Klem fra


Ps. Trekningen er foretatt på random.org


Himmelsk bursdagsfredag :)

Hver torsdag:

 Flagget til topps for i dag har jeg bursdag, hurra :) 

Med overraskelses-pannekaker og brownies med krem til frokost var det like før vi måtte legge oss middagskvil klokken ti på morgenen :)
Fra husbond og barn fikk jeg verdens beste bursdagsgave; lesebrett! Et must for en bokblogger :) Men, vent...hvem er linselus??

Ha en deilig fredag alle sammen! Her blir det feiring hele dagen :)

Klem fra

PS Senere i dag trekkes giveaway'en 

torsdag 17. november 2011

Hvem er jeg?



Dette er meg; med nesa i en bok, storøyd og langt borte :) Bøker gir hverdagen magi og jeg elsker det :)

Dette er mitt bidrag til øyeblikk.nets fotokonkurranse

onsdag 16. november 2011

Boktema - En bok som skuffet meg


Det er ikke alltid bøker gir oss gode leseopplevelser. Fortell om en bok som har skuffet deg. Kanskje hadde du ventet lenge på å få lese den og når du endelig var i gang var den slett ikke som du hadde forestilt deg. Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs - veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor.

Fyrvokteren

En desperat kvinne vender tilbake til barndommens øy, og en mann myrdes i sin leilighet. En gang var de kjærester.Den syvende boken i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i Fjällbacka. Det er en lys sommernatt. En kvinne kaster seg inn i en bil. Hendene på rattet er blodige. Med den lille sønnen sin i baksetet flykter hun mot det eneste stedet der hun kjenner seg trygg: øya Gråskär utenfor Fjällbacka, der familien hennes har bodd i generasjoner.Et par døgn senere myrdes en mann en leilighet i Fjällbacka. Han var nyansatt økonomisjef i kommunen. En samvittighetsfull og vennlig person, som etter mange år har vendt tilbake til barndommens trakter. Ingen har et vondt ord å si om ham. Men Patrik Hedström og kollegene ved Tanumshede politistasjon oppdager snart at livet hans var fullt av hemmeligheter.Det viser seg at mannen besøkte Gråskär like før han døde. På folkemunne kalles øya Gastholmen: Det sies at de døde går igjen der, og at de har noe å fortelle de levende.

Jeg oppdaget Camilla Läckbergs bøker ved en tilfeldighet og ble umiddelbart en fan, "Tyskerungen", "Stenhuggeren" og "Predikanten" ble lest i rekordfart og de andre bøkene likeså. Helt fantastiske. "Havfruen" var jeg litt mer betenkt over, plottet var litt for urealistisk syns jeg, men allikevel en god leseopplevelse. Jeg ventet derfor med lengsel og smerte på hennes neste bok i håp om at hun hadde funnet tilbake til sin opprinnelige skrivemåte, men jeg ble fryktelig skuffet. Jeg fikk følelsen av at hun hele tiden måtte overgå seg selv og den overnaturlige undertonen gav meg ubehagelige grøss på ryggen. Jeg leste faktisk ikke ferdig boken, fordi jeg fikk en anelse om hva som ville komme rundt neste sving. Nyskjerrig som jeg er kikket jeg bakerst i boken og fikk bekreftet mine mistanker. Takk, men nei takk!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!



Bokanmeldelse = Julegavetips

Kan dere myrde min mann?

Tre venner,- en cafe,- og noen mord…. Elsa Karlsten har blitt mishandlet på det groveste av ektemannen i årevis. Nå oppsøker hun det nystartede firmaet ’Kleopatras kam’ for å få dem til å løse problemet. Deres forretningside er jo å løse alle kunders problem. Så hva med et lite drap? Elsa er villig til å betale meget godt. For hun orker det helvetet hun lever i lenger… Kan dere myrde min mann? Er en psykologisk høyspenning om hevn. Om rett og galt. Og om hvor langt man er villig til å gå bare betalingen er god nok.

 Wow, for en bok!! Jeg vet nesten ikke hvilken ende jeg skal begynne i for den var så utrolig BRA! I de første kapitlene ble jeg helt himmelfallen over språket forfatteren bruker, så enkelt men likevel så utsøkt. Markeringspennen måtte frem for å fange de nydelige setningene slik at jeg finner dem igjen senere. Hør bare her; "Som om hun hadde tidligere års Annaer inni seg lik en russisk dukke, og noen hadde tatt den fra hverandre og lagt til side de ytterste lagene".

Så tok boken en vending jeg ikke var komfortabel med i det hele tatt. Fra å være småmorsom og spennende ble den dyster og mørk og bevegde seg helt på kanten av hva jeg syns er greitt å lese. Men det var noe som gjorde at jeg ikke kunne legge den fra meg. Små mysterier og hint, hadde jeg løsningen eller var jeg helt på jordet? Flere ganger tenkte jeg "Ha, jeg hadde rett", men så tok boken en ny vei og det som var innlysende var det ikke allikevel. 

Boken ble utgitt av Perleblekk Forlag i fjor, og jeg syns absolutt at denne boken skal ligge under mange juletrær i år! Om du ikke kjøper den til noen andre, så kjøp den i julegave til deg selv ;)



mandag 14. november 2011

Mandagstema - Mørketid



Vi er allerede godt ute i november og dagene blir mørkere og mørkere. Jeg syns det er koselig, jeg. Med stearinlys, noe varmt i koppen og regn som pisker mot ruten. Vi teller ned til jul, og selv om jeg absolutt burde begynt med juleforberedelser som gaveinnkjøp og husvask er det godt å bare gjøre ingenting. Lese en god bok og gå tur i ruskevær. Bildet ovenfor er tatt på vei hjem fra jobb en stjerneklar kveld med fullmånen som våker over store og små :)


søndag 13. november 2011

Smakebit på søndag




Denne lille smakebiten kommer fra boken "Kan dere myrde min mann" av Maria Ernestam.

Kan dere myrde min mann?

Ha en deilig søndag :)

fredag 11. november 2011

Himmelsk fredag :)

4987378325_b77095bd20_b[1]


Åh, så herlig med fredag! Vi har hatt vår første frostnatt og med kaldt vær og skyfri himmel følger de deiligste høstfarger. Dette var himmelen i går morges. En eksplosjon av farger over fjellene i øst og jeg sprang ut på altanen med kameraet på slep før klokka var blitt åtte. Det gjelder å smi mens jernet er varmt, ikke sant?

I dag har jeg vært på kafe sammen med fantastiske Laura som har bloggen LadyLaLaura. Vi har alltid bodd i samme by, men har ikke blitt ordentlig kjent før nå. Fellesnevneren er at vi begge er ivrige bloggere og deler både leselyst og skrivelyst - sistnevnte dog på hver sin måte. Ta gjerne turen innom bloggen hennes her :)

God helg og klem fra