onsdag 28. september 2011

Boktema - En bok jeg har lest tre ganger eller mer !


Så gøy at så mange har lyst til å være med på boktemaet mitt! Jeg blir kjempeglad og superinspirert, og nå håper jeg at ukens tema faller i smak hos alle :) Har du en favorittbok som har en spesiell plass i hjertet ditt? En bok du har lest på nytt og på nytt? Skriv et innlegg på bloggen din om denne boken, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor :)



Jeg har mange favorittbøker, men har faktisk ikke lest noen av dem mer enn en gang. Mottoet mitt er "So many books, so little time" og derfor vil jeg heller bruke tiden min på å lese bøker jeg ikke har lest før. 

Da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg derimot helfrelst på Lotte-bøkene jeg fikk i Tuppen&Lillemor klubben, og de ble lest på nytt og på nytt - alle som èn! Jeg fikk aldri nok av surrete Lotte som havnet i de merkeligste situasjoner, kjæreste hadde hun også og jeg drømte meg bort rett som det var med en Lottebok i hånden. Si at det er flere som har lest disse bøkene 'a ;)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!
Klem fra



tirsdag 27. september 2011

Ukens lesetips: "The Lovers" av John Connlly

The Lovers

When Charlie Parker was still a boy, his father, a NYPD cop, killed a young couple, a boy and a girl barely older than his son, then took his own life. There was no explanation for his actions. Now Parker is working on his most personal case yet: an investigation into his own origins and the circumstances surrounding the death of his father. The investigation will reveal a life haunted by lies, by secrets kept and loyalties compromised. And by two figures in the shadows, a man and a woman, with only one purpose: to bring an end to Charlie Parker's existence ...

Dette er absolutt ikke en bok for pyser, og med det innrømmer jeg glatt at det ikke er jeg som har lest denne boken, men husbonden. Han var nesten ikke til å få kontakt med mens han leste, og dermed ble jeg selvfølgelig nyskjerrig på hva som var så bra med romanen. 

Charlie Parker har en spesiell historie, og selv om forfatteren ikke skriver konkret om det er det hele tiden en undertone av det overnaturlige mens du leser. Romanen tar vendinger du absolutt ikke kan forutse, og dette gjør at du hele tiden bare må lese litt til...og litt til. Hvilke hemmeligheter lurer i skyggene av Charlie Parkers liv? Og hvem er det elskende paret som er ute etter ham?

Bokboble-husbonden gir boken beste karakter og anbefaler den på det sterkeste




søndag 25. september 2011

Fototriss



I dag har jeg hatt et dypdykk i arkivet for å finne bilder til ukens triss som er fönster/vinduer. Dermed blir det litt "hummer&kanari", men det kan jo være sjarmerende det også? ;)

 Høstvindu 2011

Sommervindu 2010

Dette bildet ble tatt på Læsø i Danmark, sommeren 2007. Butikkvinduene var innbydende og fulle av de vakreste ting - og butikken var like spennende inni som utenpå :)

Ha en deilig søndag :) Klem fra


lørdag 24. september 2011

Jorden rundt på 80 bøker #2



Kjempenes fall

Jeg er på reisefot igjen, men trenger heldigvis ikke dra langt for å komme til målet. Og fordelen med å reise i bøker er jo at jeg kan reise til akkurat den tiden jeg ønsker :) Det er dermed ingen problem å ta turen til Billy og hans familie i Wales like før første verdenskrig. Billy arbeider i gruvene  og etterhvert som han vokser opp er hans skjebne flettet sammen med mange andres. Dette er en fremmed og fasinerende verden for meg, og i vakre England blir jeg lenge. 

Her kan du lese min anmeldelse av boken.

Det er med vemod jeg sier farvel til alle mine kjente her og drar videre på min eventyrreise. Nå har jeg lyst til å oppleve noe morsomt, slå ut håret og ikke tenke på noe annet enn å ha det gøy! Og for å gjøre det er vel ingen plasser bedre enn LA!? See ya ;)



onsdag 21. september 2011

Boktemaet fortsetter :)


Ny torsdag og nye muligheter. Vi er ferdige med alfabetet, men fortsatt er det mange spennende Boktemaer å ta av. Jeg er inspirert av utfordringen "30 days of books" som har versert på både norske og utenlandske blogger, og ukens tema er derfor "Den beste boken jeg har lest i år".
 Skriv et innlegg på bloggen din om den beste boken du har lest i år. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor.

Saras nøkkel

Den beste boken jeg har lest i år er uten tvil "Saras Nøkkel" og her kan du lese min bokanmeldelse av denne boken!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!
Klem fra

Ukens lesetips: "Personskade" av Elsebeth Egholm

Personskade

Det er sensommer og kvelende varmt da journalisten Dicte og kjæresten Bo ankommer Århus Havn en sen nattetime. Utenfor et diskotek råder kaos. En gruppe unge innvandrere støter sammen med politiet. Den høyspente atmosfæren tar imidlertid en uventet vending da noen finner liket av en ung, naken kvinne bak en container. Hvem er den drepte? Og hvor er barnet hun bar før hun blødde i hjel etter det tilsynelatende profesjonelt utførte keisersnittet? Samtidig som Dicte blir involvert i oppklaringen av den makabre saken, kjemper hun sin egen kamp på hjemmebane: Bo velger å reise på reportasjetur til Irak, mens datteren Rose kun har øye for kjæresten, den unge legestudenten Aziz.

Jeg har visst kommet inn i en krim-bølge, etter lang tid uten å ha lest en eneste bok i denne sjangeren. Boken kom jeg over helt tilfeldig og det som sto på vaskeseddelen gjorde at jeg kjøpte den. Selv om den ikke er like halsbrekkende spennende som Jussi Adler Olsens "Kvinnen i buret", likte jeg den veldig godt. Historien er god, og selv om det kanskje er litt for mange sammentreff må jeg stadig lese et kapittel til for å se hva som skjer. 

Det at vi også får lese om andre personer enn hovedpersonen  er noe jeg setter pris på og familieskjebnene i denne boken får meg til å tenke på Camilla Läckbergs første bøker. For meg skal krimbøker ikke bare inneholde en sliten og alkoholisert politimann/detektiv/journalist med kommunikasjonsproblemer, men heller vanlige folk, deres familieliv med opp og nedturer, og som toppen av kransekaken; en god krim-historie! "Personskader" har alle disse momentene, og jeg kan derfor anbefale den på det varmeste!




mandag 19. september 2011

Mandagstema




Ukens mandagstema er "høst" og for meg er høsten deilige dager selv om været selvfølgelig er veldig sentralt i denne årstiden. Når storm og ruskevær herjer koser jeg meg inne med stearinlys, pledd, te i bøttevis, gode bøker og brettspill sammen med barna. Er det derimot sol og nydelig vær er det ingenting som er så vakkert som høstdager. Særlig når de første frostnettene trer inn - da er jeg oppe grytidlig og farter rundt med kameraet på slep i jakt på vakre høstmotiver.

I år har vi hatt så nydelig vær at trærne ikke har begynt å skifte farge før nå. Og derfor er det et nesten sommerlig preg over bildene ovenfor - som er mine første høstbilder i år.


lørdag 17. september 2011

Jorden rundt på 80 bøker!


Da jeg hadde bloggen min på blogg.no startet jeg et prosjekt jeg kalte Jorden rundt på 80 bøker. Det var fryktelig moro, men så kokte det liksom bort i kålen sammen med flere andre av mine prosjekter.  Nå har jeg lyst til å starte opp igjen og ta deg med på en reise blant bøkene jeg leser i år. 

Rubinrød

Kofferten er pakket, i vesken ligger pass, fotoapparat, mobil og dagboken min. Magen kribler av forventning og tankene svirrer omkring mens jeg sitter på flyet til London. Der blir jeg møtt av Gwen som har lovet å ta meg med på shopping, musical og flere av tingene man bare MÅ gjøre når man er i London. Jeg vet fra før at Gwen har en spesiell familie, og hun har lovet å fortelle meg en stor hemmelighet om kusinen sin som hun egentlig ikke liker i det hele tatt. 

Men min Londonferie blir langt fra hva jeg har tenkt meg, merkelige ting skjer med Gwen og med skrekkblandet fryd blir jeg vitne til alle de spennende hendelsene som oppstår når Gwen oppdager at hun kan reise i tid!

Klikk på bildet , så får du lese min anmeldelse av boken :)

Det som skulle være en kjapp London-weekend ble istedet et lengre opphold. Jeg kunne jo ikke forlate Gwen mens hun trengte meg mest. Men til slutt ble det klart at Gwen var i trygge hender og jeg kunne forlate henne og dra videre til neste destinasjon; jeg befinner meg fortsatt i England - nærmere bestemt Wales. Blir du med?


torsdag 15. september 2011

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:


Høstkvelder er ikke bare regnvåte og vindfulle - de kan være blikkstille og nydelige også :)

God helg fra



Boktema fra A-Å #ÆØÅ


Da var vi jammen kommet til siste dag i Boktema fra A-Å. Men fortvil ikke av den grunn. Neste uke fortsetter jeg med nye og spennende temaer. Så til ukens bokstaver. Jeg har funnet favorittbøker til to av dem og det er jo stor forbedring fra forrige uke ;) Hva med deg? Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på en eller flere av disse bokstavene. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor.

Æsops fabler

Boka inneholder fablene Kråka og vannmugga, Reven og druene, Bymusa og landmusa, Svalen og kråka, Eselet og gresshoppene, Myggen og oksen, Gåsa som la gullegg, Musa og frosken, Apen og kamelen, Reven og masken, Katten og bjella, Oksen og oksefrosken, Kronhjorten og geviret, Hunden og kjøttstykket, Reven og kråka, Haren og skilpadden, Løven og musa, Eselet, reven og løven, Fuglene, pattedyrene og flaggermusa og Froskene som ønsket seg en konge.

Æsops Fabler - eller "Fabenes gok" som jeg kalte den - var en av mine store favoritter da jeg var liten. Jeg var utrolig fasinert av alle dyrene og det de opplevde, og boken har fulgt meg helt til jeg ble voksen!

Øya


Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap. Dette er forfatterens debut.

Denne boken gjorde et utrolig stort inntrykk på meg da jeg leste den i fjor - absolutt en bok jeg vil anbefale!

På bokstaven Å har jeg enda ikke funnet en favoritt, og med det avslutter jeg alfabet-temaet! Men jeg håper vi sees neste uke :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!
Klem fra

mandag 12. september 2011

Mandagstema


Ukens mandagstema er mønster, og mitt bidrag er et mønster man finner ute i naturen. Vakkert, ikke sant?


Klem fra


søndag 11. september 2011

Smakebit på søndag



Denne smakebiten er hentet fra boken jeg leser akkurat nå, "Sirile Gentlemen" av Karin Brunk Holmquist. En feelgood bok som passer perfekt for den årstiden vi går inn i nå. Glemt er høstmørke og duskregn, her er det bare å gi seg over og le av hjertens lyst :)

Sirile gentlemen søkes


lørdag 10. september 2011

Reise

6035253524_c4013e5b0e_z_large

Reise....Bare ordet gir meg en god følelse. En følelse av forventninger og sommerfugler i magen. Jeg ser for meg kofferter, lister over ting som skal være med, bøker jeg skal lese mens jeg er borte, ting jeg har lyst til å gjøre -og bak dette lurer drømmene om forskjellige reisemål. Noen forblir kanskje bare en drøm - andre er svært så realistiske.

For meg er muligheten til å kunne reise det samme som livskvalitet. Jeg trenger ikke reise så langt, kanskje bare et par timers kjøretur til nærmeste store by eller en flyreise til familie andre steder i landet. Å reise på konferanser og møter i forbindelse med jobben gir meg også den samme reisegleden. En helg på hotell med god mat, jobbrelatert input og kanskje litt fest og underholdning. Herlig :)

Sommerferien er det store høydepunktet. Da reiser hele familien, to store og to små (som forøvrig ikke er så små lengre) til reisemål vi gjerne har snakket om og planlagt litt siden sommeren før. Jeg er ikke typen til å pakke sekken og kjøre etter været uten å vite hvor jeg skal før jeg er der. Neida, jeg drømmer og fabulerer - gjerne et år i forveien. Titter på nettet og kanskje litt i magasiner. Reisemålet skal passe for både voksne og barn og helst være et sted vi ikke har vært før. Vi har aldri vært i syden, men reiser heller til steder med litt shoppingmuligheter og spennende opplevelser for barna. Sverige og Danmark har vært favorittene mens barna var små. Nå er de blitt så store - 13 og 9 år - at i år reiste vi til England. Husbonden er Liverpool-fan og dermed gikk turen selvfølgelig dit. Vi tok oss også en avstikker til feriebyen Blackpool med milelang sandstrand og ikke mindre enn to tivolier og en fornøyelsespark. Med uante shoppingmuligheter ble det en drømmeferie for alle :)

Den store lottopremien må gjerne komme min vei! Da skal den få føtter å gå på i form av flybilletter til mine drømmesteder rundt om i verden :)

 Jesperhus i Danmark, sommeren 2007

 Korsika, september 2005
 Dubrovnik, september 2008
København, sommeren 2009

Blackpool, sommeren 2011

Liverpool, sommeren 2011

Dette innlegget er mitt bidrag til Carolines Verdens bloggutfordring. Her kan du finne andre temaer bloggere har fått hos Caroline og kanskje til og med være med selv!

God helg fra

torsdag 8. september 2011

Himmelsk :)

4987378325_b77095bd20_b[1]

UFO over Vega-fjellet?

(tatt med mobilkamera og er derfor litt utydelig-som seg hør og bør et UFO-bilde ;)

Did I just witness a UFO over the mountain on the island Vega? Taken by iPhone camera, and a bit blurry like a real UFO-photo should be ;)