onsdag 31. august 2011

Boktema fra A-Å #W



Tenk at det er september allerede! Dagen er torsdag og bokstaven er W på denne første dagen i mnd. Jeg har favorittboken min klar på denne bokstaven. Hva med deg? Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor.

Wedding Girl

Min favoritt på denne bokstaven er boken "The Wedding Girl" av Madeleine Wickham, og bokanmeldelsen min kan du lese her!


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!
Klem fra


Ordløs Onsdag - Innomhus/innendørs



OO-logga



and then, she {snapped}



tirsdag 30. august 2011

Bokpakke ankommet :)

Bättre bilder / Småkryp och växter

I går kom det en spennende pakke i posten, nemlig denne boken som jeg vant i Fototriss-konkurransen for et par uker siden :)

Nå har jeg tittet litt i den og det er en utrolig interessant liten bok med nydelige bilder og mange gode tips til hvordan man macro-fotograferer. Noen av tipsene kunne jeg aldri hatt fantasi til å kommet på selv; her er noen av overskriftene

*Lek vädergud med sprayflaska
*Bokeh efter eget hjärta
*Isformationer
*Man tager vad man haver

Nå er inspirasjonen på topp, og sparing til makrolinse er herved i gang :)

mandag 29. august 2011

Mandagstema :)


Mandagstemaet i dag er SENSOMMER og her er mitt bidrag;


I disse sensommerdager står tistlene pjuskne og uten farger, men vakre allikevel med regndråper i luggen!

Ha en deilig mandag og besøk gjerne den nye bloggen min. Den finner du her

Klem fra

søndag 28. august 2011

Smakebit på søndag :)



Denne smakebiten kommer fra boken "Undead and Unappreciated" av MaryJanice Davidson, nylig utlest på null komma niks!


Denne gangen har den skogale vampyrdronningen Betsy Taylor hendene fulle med sin nyervervede nattklubb Scratch. De ansatte har nemlig vært helt umulige å ha med å gjøre etter at hun drepte deres tidligere sjef. Makan...  I tillegg oppdager hun at hun har en halvsøster som tilfeldigvis også er djevelens datter. Ikke rart ting tårner seg opp. Og blir det egentlig noe mer mellom Betsy og hennes vampyrkonge Eric Sinclair?

Som alltid har jeg nikost meg, ledd høyt og ristet på hodet med en bok om Betsy - Elisabeth - Taylor i hendene. Nå er det bare å bestille bok nummer fire :)








Fototriss :)

Dagens Fototrisstema er "ved vannet" og mine bilder er fra en båttur vi tok i sommer, i Sør-Helgelands vakre skjærgård.




Deilige dager å drømme seg tilbake til når høsten setter inn for fullt! Ha en herlig søndag og ta gjerne en titt innom min nye blogg, den finner du her.

Klem fra


lørdag 27. august 2011

Ukens boktips - Snøbarnet

Snøbarnet

Jack og Mabel har én stor sorg i livet - deres eneste barn var dødfødt. En dag lager de et snøbarn i snøen utenfor tømmerhytta, Og kort etter dukker en liten jente opp i skogkanten, en sky skapning som alltid har følge med en rev. Hvem er hun? En vakker og magisk roman om to mennesker som sliter for å bygge noe nytt og finne fram til hverandre igjen i det vakre og storslåtte landskapet langt mot nord under midnattssola, der underlige ting kan skje...

Denne boken har jeg lest om på flere forskjellige blogger, og ble fryktelig glad da jeg fikk den tilsendt fra Pantagruel Forlag.

Det viste seg å være en bok virkelig etter min smak; lun og mild, magisk og vakker, og med skildringer som gjør at jeg spiller hele boken som en film bak øynene mine mens jeg leser. Jeg kjenner lukten av snøklokker, vinternatt, bål og grønne enger, sol og duggvått gress. Historien om de to gamle som så inderlig ønsker seg et barn er nydelig fortalt og persongalleriet i boken blir etterhvert som mine kjæreste venner. Det var ikke lett å bla om den siste siden i boken, men nå er den gjemt i hjertet!

"Snøbarnet" kommer ut i september og er en bok jeg anbefaler på det varmeste!




Giveaway hos Rita!



Min hjertevenninne Rita har nå en spennende giveaway på bloggen sin, Neverluren Hus og Hjem. Der kan man vinne de nydeligste ting; te, duftelys og andre lekkerheter. Besøk bloggen hennes og bli med du også, det er bare å trykke på bildet ovenfor :)



fredag 26. august 2011

Ukens favorittblogg :)


Tid for en ny favorittblogg, og denne gangen med en ny vri. Du vil også få sjansen til å presentere din favorittblogg her!

Nydelige Mariannes blogg, "Hverdagseventyr", er min favoritt denne uken, og det var faktisk fra henne jeg fikk ideen om å la andre også presentere sin favorittblogg. Marianne opplever hver dag små eventyr og disse presenterer hun på bloggen sin med nydelige bilder hun selv har tatt. Hun elsker vintage og denne interessen er selvfølgelig en stor del av bloggen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sukket og oiet meg over alle de vakre kreasjonene hun viser frem.

Besøk Mariannes blogg her, og opplev små eventyr du også :)

Så til den nye vrien; nå kan du presentere din favorittblogg og samtidig også din egen. For å være med på dette må du gjøre følgende:

*Lag et innlegg på bloggen din om en av dine favorittblogger
*Link hit til denne siden i innlegget ditt, du kan gjerne bruke logoen min øverst
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!
Klem fra



Himmelsk :)

4987378325_b77095bd20_b[1]


Slik er utsikten fra altanen vår om dagen. En himmelsk utsikt til tivoliet som er her i forbindelse med Torghattmessen - det syns i allefall lillesøster Ingrid på 9 år. Storebror Kristian på 13 syns det er mye bedre å bruke pengene sine på musikk!

Right now the view from our house is to a funfair visiting our little town. Ingrid (9) thinks it is the best view ever :)


torsdag 25. august 2011

Boktema fra A-Å #V


Dagen er torsdag og bokstaven er V. Jeg hadde litt vanskelig for å bestemme meg, så i dag blir det to favoritter.  Hva med deg? Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Vickis vintagebutik

Denne boken om Vicki som gjør virkelighet av drømmen sin og starter en vintagebutikk i London er en herlig og morsom bok. En av de få jeg kunne tenkt meg å lese en gang til! Les min anmeldelse av boken her.

Vinteräpplen

Den svenske boken "Vinteräpplen" er en sterk bok om finske Tova som prøver å komme seg ut av et destruktivt forhold. Du kan lese anmeldelsen min av denne boken her.

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!
Klem fra



tirsdag 23. august 2011

Kjære Dagbok....

5244953245_3e21c670cb_z_large

...ute i blogguniverset er det så utrolig mange blogger å bli inspirert av! Noen har vakre fotografier, noen de deiligste oppskrifter, noen skriver om bøker man bare MÅ lese og noen kan man ikke plassere i det hele tatt. De er simpelthen bare unike. Svenske Helena har en slik blogg. Hun er bare 16 år, men skriver på en sånn måte at jeg må titte innom henne hver dag. Nydelige bilder og underfundige tekster, og innimellom små dagboksnotater. Ta en titt innom Helena du også!

Å skrive dagbok er noe jeg alltid har gjort, kanskje vil det dukke opp små snutter her også etterhvert :)

Nå skal jeg avslutte bloggerunden for kvelden, lene meg bak i sofaen og kose meg med filmen "Vann til elefantene". Har sett litt allerede og den er helt vidunderlig. Med en skål tyrkisk yoghurt og agavesirup blir det en perfekt avslutning på denne tirsdagen. Ja, jeg er nok på lavkarbolinjen, har vært det en stund men ikke fått motivasjonen helt på plass. Nå blir det derimot andre boller - jeg har fått gode råd hos en utrolig dyktig ærnæringsfysiolog, har satt meg noen mål så nå er det bare å sette i gang :)




Nattaklem fra

mandag 22. august 2011

Mandagstema :)


Ukens mandagstema er NEDENFRA og jeg har denne gangen gjort et dypdykk i arkivet!


I september 2005 var jeg så heldig å få reise på cruise i Middelhavet i forbindelse med jobben min. Opplevelsen delte jeg med mamma - som også er sjefen min i familiebedriften vi jobber i - og et av stoppestedene på cruiset var Barcelona. La Sagrada Familia var et mektig syn og mange bilder ble knipset nedenfra :) Jeg håper virkelig jeg får sjangsen til å besøke denne byen igjen :)

søndag 21. august 2011

Fototriss :)



Ukens spennende fototriss-tema er Solitär/alene.



Bamse sitter for tiden alene i hyllen. Han har vært med på mange eventyr og er fortsatt god å ha til tider, men må venne seg til tanken på at hans to beste venner ikke har så god tid til ham lengre.
Hans skumleste eventyr må nok være den gangen han fikk være med storebror på telttur sammen med pappa. De hadde det fryktelig gøy, men på hjemturen datt han ut av sekken og borte var han. En mnd senere var det lillesøsters tur til å ligge i telt og under over alle under. Lillesøster så noe som blinket i gresset, og da hun bøyde seg ned var det solen som speilet seg i Bamses øye. "Jeg fant Bamse" ropte hun, og til og med jeg måtte gi ham en god klem når de kom hjem :)

Teddy is sitting alone in the bookshelf trying to get used to the thought of his two best friends growing up. Not so much time for little Teddy anymore. But sometimes, when they wake up at night and it's hard to go to sleep, Teddy is the best "sleeping pill".